BIST 9.547
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.489,49
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Meslek liseleri için e-kayıt dönemi başladı

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının dokuzuncu sınıflarına yeni kayıtlar elektronik ortamda yapılacak.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer imzalı genelgeye göre 2012-2013 eğitim-öğretim yılında genel liseler, meslek liseleri, çok programlı liseler veya meslekî ve teknik eğitim merkezlerine başvuru için e-kayıt sistemi kullanılacak.

Öğrenciler, tercihleri doğrultusunda adreslerine en yakın liseye, sınıf mevcudu 40'ı aşmayacak şekilde yerleştirilecek.

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına kayıtlar, genel lise ve meslek lisesi müdürlüklerince 13-31 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Kayıt yapılırken; okul müdürlükleri kendilerine başvuran öğrencilerin kimlik, adres bilgilerini e-okul sisteminden TC kimlik numarası ve ilköğretim öğrenci numarasını kontrol edecek. Genel liselere aday kayıtlarında bölge ve ikametgâh adresi esas alınacak. Genel liseye kayıt olacak olan adayın ikameti, Öğrenci Yerleştirme komisyonlarınca belirlenmiş olan okulun bölgesi sınırları içindeyse yapılacak. Meslek lisesi kayıtlarında bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet okul tercihi yapılacak.

Kayıtlar tamamlandıktan sonra okul idareleri ve Öğrenci Yerleştirme komisyonları tarafından gerekli kontroller yapılarak en geç 7 Eylül 2012 tarihinde bakanlığın internet adresinden ilan edilecek. Kesin kayıtlar 7-14 Eylül arasında tamamlanacak.