BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.422,87
HABER /  EKONOMİ

e-alışverişe ocakta 'taksit' dopingi

Online alışverişite ocak ayında ‘taksit sınırlaması’ etkisiyle satış rekoru kırıldı

Abone ol

Türkiye’de sanal alıverişe ilgi giderek artıyor. Markafoni CEO'su Sina Afra, e-ticaretin Türkiye'de son 4-5 yılda yaklaşık yüzde 35 büyüdüğünü, önümüzdeki 3 yılda da yüzde 16 civarında büyümesinin beklendiğini söyledi.

İnternetten yapılan alışverişin yaklaşık yüzde 60-65'ini elektronik eşya, yüzde 35-40'ını da tekstil ürünlerinin oluşturduğunu bildiren Afra, "Özellikle ocak ayında internetten beyaz eşya satışında, taksit kısıtlaması sonucu 12 taksitle ürün almak isteyenler nedeniyle satış rekoru kırıldı" diye konuştu.

Türkiye'de internetten en çok elektronik eşya satıldığına dikkati çeken Afra, elektronik eşya arasında en fazla satılan ürünün ise cep telefonu olduğunu ifade etti.

Online satın alma konusunda erkeklerin hakimiyetini korusa da kadınların sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Afra, online alışverişte kadınlarla erkeklerin tercihlerinin farklı olduğunu söyledi.

Afra, "Erkekler başta cep telefonu olmak üzere daha çok elektronik eşya, kadınlar da üst giyim ve ayakkabı satın alıyor. Elektronik eşyanın yüzde 75'i erkekler, tekstilin yüzde 75'i de kadınlar tarafından alınıyor" dedi.

Büyüyen pazar nedeniyle e-ticaret sitelerinin sayısında artış yaşandığını bildiren Afra, bugün Türkiye'de yaklaşık bin 600 e-ticaret sitesinin aktif olduğunu, 5 bin kadar sitenin de aktif-pasif durumunda çalıştığını düşündüklerini kaydetti.