BIST 9.002
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,84
HABER /  GÜNCEL

E-5'te panik yaratan kaza

E-5 Karayolu Büyükçekmece rampasında bariyerlere çarpan LPG tankı yüklü TIR yan yattı

Abone ol

E-5 karayolunda rampadan aşağı inerken, bariyerlere çarpan LPG tankı yüklü TIR yan yattı. Gaz sızıntısının meydana geldiği kaza sonrası, itfaiye ekipleri patlama ihtimaline karşı tankı köpükle yıkadı. Olayda ölen ya da yaralananın olmadı ancak E-5 karayolu uzun süre trafiğe kapandı. Tankın boş olduğunun anlaşılması endişeleri atlattı.

Büyükçekmece E-5 Karayolu Edirne istikametinde ıslak zeminde direksiyon hakimiyetini kaybeden Cezmi Taze yönetimindeki 34 FG 1123 plakalı TIR önce bariyerlere çarptı. Daha sonra yol kenarındaki beton dubaları da parçalayan TIR, yol üzerinde yan yattı. Kazanın etkisiyle TIR’ın kupası parçalandı. Boş olduğu öğrenilen tankın içi temizlenmediği için az miktarda gaz sızıntısı meydana geldi. Olay yerini gaz kokusu sardı.

Kısa süre içerisinde olay yerine gelen itfaiye ve doğalgaz ekipleri, patlama ihtimaline karşı güvenlik önlemi aldı. İGDAŞ ekipleri, tankerde gaz ölçümü yaptı. İtfaiye ekipleri tankeri köpükle yıkadı. Olay yerine kimsenin girmesine izin vermeyen ekipler, tankerin çevresinde cep telefonuyla konuşmaya ve sigara içilmesine izin vermedi. TIR’ın kaldırılması için olay yerine vinç çağrıldı.

Kazayla birlikte büyük bir gürültünün meydana geldiğini ifade eden görgü tanıkları, TIR’ın bariyerlere çarptıktan sonra E-5 karayolunda yan yattığını belirtti. Otoyol, yan yatan TIR nedeniyle uzun süre trafiğe kapatılırken, trafiğin akışı Büyükçekmece yan yoldan verildi. Bu yüzden E-5’te uzun araç kuyrukları oluşmadı.