BIST 9.515
DOLAR 32,49
EURO 34,61
ALTIN 2.473,60
HABER /  POLİTİKA

DYP'li Diker'den Soylu'ya destek

DYP eski Genel Sekreteri Tevfik Diker, 12 Eylül'deki referandumunda oyunun renginin 'evet' olacağını açıkladı.

Abone ol

Doğru Yol Partisi (DYP) eski Genel Sekreteri Tevfik Diker, 12 Eylül günü yapılacak Anayasa referandumunda oyunun renginin 'evet' olacağını açıklayan Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'ya destek verdi. Anayasa reformuna 'evet' diyeceğini bildirdi. Tevfik Diker, Soylu'yu kesin ihraç talebiyle disipline sevk eden Demokrat Parti yönetimini de kınadı.

Diker, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Soylu' nun 'evet 'oyu için çalışmalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir eski mensubu olarak desteklediğini belirterek, "12 Eylül' de benimde oyum 'evet' tir. Ayrıca temas ettiğim tüm partililere de 'evet' oyu vermeleri konusunda telkin ve tavsiyelerde bulunuyorum." dedi.
Tevfik Diker, Süleyman Soylu'ya gönderdiği destek mesajında ise şu ifadelere yer verdi: "İnancım o ki; bu ihraç sizi daha da büyütecektir.Çünkü siz şu andan itibaren inancı ve düşüncesi için dik duran adam oldunuz. Atatürk, 'Hakikatleri konuşmaktan korkmayınız' demişti. Ülke ve demokrasi hakkında bir eski Genel Başkan' ın elbette bir fikri olacaktır. Bu fikir mevcut yönetime ters de gelebilir. Demokrasilerde önemli olan bazı farklılıklara tahammül göstermektir. 28 Şubatçı, Ergenekoncu, statükocu ve bir bölen Hüsamettin Cindoruk' un Genel Başkan olduğu bir partide bu tavırdan başka bir şey beklemek hayal olmaz mıydı? 12 Eylül akşamı sandıktan çıkan her 'evet' oyu sizi haklı çıkaracaktır. Cindoruk ve arkadaşlarına cevabı sizin adınıza da aziz millet 'evet'le verecektir."