BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.438,16
HABER /  POLİTİKA

DYP'li Derin Kayseri'de vefat etti

Doğru Yol Partisi (DYP) eski genel başkan yardımcılarından Mustafa Derin Kayseri'de vefat etti.

Abone ol

Doğru Yol Partisi eski genel başkan yardımcısı Mustafa Derin, 69 yaşında Kayseri'de vefat etti. Derin için Camii Kebir'de ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Diyanet İşleri eski başkan yardımcılarından Necmettin Nursaçan'ın kıldırdığı cenaze namazına Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı Osman Çilsal, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mustafa Derin'in cenazesinin kılındığı Camii Kebir camisine, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk çelenk gönderdi. Cenaze namazının ardından Derin'in cenazesi, Hacılar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Derin'in kısa yaşam öyküsü şöyle:

''1975 yılında Kayseri'de Hes Kablo'yu kurdu. 1978'de istifa etti. 12 Eylül 1980'e kadar Adalet Partisi İl Başkanlığı'nı yürüttü. 1983'de Büyük Türkiye Partisi kurucuları arasında yer aldı. 1984'de de DYP'den Kayseri Belediye Başkanlığına aday oldu. 1985'de DYP Genel İdare Kurulu Üyesi, Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanlığı yaptı. 1993-1995 yılları arasında da partinin Yüksek Haysiyet Divanı Üyeliği yaptı.''