BIST 9.541
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.475,45
HABER /  GÜNCEL

Düzce Cezaevi'nde intihar isyan getirdi

Bir arkadaşlarının intihar eden mahkumlar koğuşlarındaki eşyaları ateşe verdi.

Abone ol

Düzce B Tipi Kapalı Ceza ve Tutukevi'nde öğle saatlerinde mahkûmlar tarafından yangın ve isyan çıkarıldı. 17 yaşındaki bir tutuklunun intiharının ardından çıkan yangın ve isyanda, bir infaz koruma memuru da yaralandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Düzce B Tipi Kapalı Ceza ve Tutukevi'nde saat 12.20 sıralarında mahkûmlar tarafından yangın çıkarıldı. Yangına, Düzce Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangının ardından mahkumların isyanını bastırmak için içeriye çok sayıda jandarma sevk edildi. Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Düzce Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Alay Komutanı Turhan Yazıcı da olay yerine gelerek, cezaevi bahçesinde olayların yatışmasını sağlamaya çalıştı. Düzce Cezaevi'nde çıkan yangın ve isyanın, 17 yaşındaki A.Y.'nin intihar etmesinin ardından, iki koğuşun arasında mahkûmların olayı protesto amacıyla çıktığı belirtildi. Yangına ve olaylara müdahale esnasında da bir infaz memurunun yaralandığı öğrenildi.

Yaralanan infaz memuru, 112 Acil Servis ambulansı ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınırken, ölen A.Y.'nin cesedi, jandarma ve savcılığın olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere yine ambulansla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cezaevinde isyan bastırılırken, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapacaklarını belirtti.