BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.438,18
HABER /  GÜNCEL

Duvara yazdığı yazı hayatını kararttı

Mamak'ta bir tren istasyonunun duvarına yazdığı yazı nedeniyle suçlanan 19 yaşındaki öğrencinin 36 yıla kadar hapsi istendi fakat...

Abone ol

19 yaşındaki Fırat Barik, Mamak'ta bir tren istasyonunun duvarına "Tek yol devrim" diye yazınca kendini cezaevinde buldu, hakkında dava açıldı.

"Terör örgütü üyesi olmak, örgüt propagandası yapmak ve örgüt faaliyeti çerçevesinde mala zarar vermekle (7 kez)" suçlanan Barik'in 36 yıla kadar hapsi istendi. Üniversiteye hazırlanan Barik, yaklaşık 4 ay tutuklu kaldıktan sonra çıktığı ilk duruşmada tahliye edildi. 6 Ağustos'ta tutuklanan Barik, örgüt üyesi olmak ve propagandasını yapmakla suçlandı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, iddianamede şöyle denildi: "Barik, terör örgütüne bağlı Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri isimli oluşum tarafından İzmir Dikili'de düzenlenen kampa katıldı. Kampta kendisine yapılan anlatımlar ve talimatlar doğrultusunda olay günü arkadaşları ile birlikte hareket ederek Mamak'ta yazılama suretiyle terör örgütünün propagandasını yaptı."

Barik ise, gözaltına alındığında polisin kendisine "kesin tutuklanırsın" dediğini anlattı. Aynı polisin kendinin istediği yönde ifade vermesi halinde serbest kalabileceğini söylediğini aktaran Barik, kampa nasıl katıldığını da şöyle anlattı:

"Bu kampı belediye düzenliyordu ve ucuzdu. Orada eğlendim, yeni arkadaşlarla tanıştım. Bu örgüt kampı olarak gösteriliyor."

Yazılama eylemini yaptığını kabul ederken, hiçbir örgütten talimat almadığına vurgu yapan Barik serbest bırakıldı.