BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,70
HABER /  GÜNCEL

Düşmanla Konuşmak - Bölüm 3

Büyük zorluklarla başlatılan bir barış süreci, sürdürülen teröre ve çatışmalara rağmen canlı tutulabilir mi? Eski İngiltere Başbakanı T.Blair'in baş danışmanı Jonathan Powell, BBC için hazırladığı dizide, Kuzey İrlanda deneyimini esas alarak araştırıyor.

Abone ol

Uzun uğraşlar ve çok büyük sabır gerektiren çabalardan sonra, zorlukla başlatılan hassas bir barış süreci, atılan bombalara ve açılan ateşlere rağmen, ayakta kalmaya devam edebilir mi?

Barış sürecine meydan okumaya devam eden terör örgütlerini, şiddeti ve görüşmeleri bir arada götürme stratejisinden, nasıl vazgeçirebilirsiniz?

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in baş danışmanlığını yapmış, Kuzey İrlanda barış görüşmelerine zemin hazırlamış ve katılmış olan Jonathan Powell, BBC için üç bölümlük bir dizi hazırladı.

Powell, bu dizide, kimi kişisel yaşantılardan yola çıkarak "Düşmanla aynı masaya ne zaman oturulabilir?" sorusunun çeşitli boyutlarını ve örneklerini değerlendiriyor; dünyanın değişik bölgelerinde terör örgütleriyle görüşme konusunda gösterilen farklı çabaları anlatıyor.

Üçüncü bölümde Jonathan Powell, "Bir terör grubuyla anlaşma nasıl sağlanır? Asla aynı masaya oturulmaması gereken terör örgütleri var mıdır?

Ve barış sağlanması isteniyorsa, konuşmanın dışında, başka bir seçenek olabilir mi?" sorularına yanıt arıyor.

Jonathan Powell'ın anılarından ve mülakatlarından oluşan dizinin yapımcısı David Stenhouse, Türkçe'ye uyarlayansa Ayça Abakan.