BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.421,59
HABER /  GÜNCEL

Ali: Düşlerinde Özgür Dünya

Beşinci yılına giren "Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit" etkinliğinin bu haftaki konuğu Ali İsmail Korkmaz.

Abone ol

"Ailesiyle bir kez bile kavga etmemiş, mahalle çocuklarını toplayıp ders çalıştıran, köy okullarına kitap, engelliler için kapak toplayan ve huzurevine ziyaretler yapan bir üniversite öğrencisinin dövülerek öldürülmesinin hikâyesi bu".

Beşiktaş Belediyesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit”te bu çarşamba Kolektif Sinema’nın hazırladığı Ali İsmail Korkmaz belgeselini izleyeceğiz. Antakya, Eskişehir, Kayseri ve İstanbul’da çekilen “Ali: Düşlerinde Özgür Dünya” belgeseli 26 Mart Çarşamba günü saat 19.00’da Levent Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşacak.

Neler yaşandı?

3 Haziran günü Gezi Parkı direnişine destek olmak için Eskişehir’de düzenlenen yürüyüşe katılan Ali İsmail Korkmaz, polis saldırısından kaçarak ara sokaklara sığındı. Burada eli sopalı kişiler tarafından sokak ortasında dövüldü. Hastaneye gittiğinde “ifadeni ver, öyle gel” denildi. Ertesi gün ifadesini verip hastaneye giden ve artık konuşmakta oldukça güçlük çeken Ali İsmail’e beyin kanaması teşhisi konuldu. Ameliyata alındı fakat 37 gün komada kaldıktan sonra, 10 Temmuz 2013’te hayatını kaybetti.

Belgeselin galası Eskişehir’de yapıldı

Ali İsmail Korkmaz’ın hikâyesinin anlatıldığı belgeselin Eskişehir’deki galası 11 Mart 2014’te Ali İsmail’in ailesinin ve yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Gençlik Filmleri Festivali açılışı, belgesele de ismini veren “Düşlerinde Özgür Dünya” marşı ve sloganlarla başladı. Gösterimin ardından Ali İsmail’in ailesi, arkadaşları ve sanatçılar konuşma yaptı.

16 Mart 2014’te İstanbul galası yapılan film, 26 Mart 2014 saat 19.00’da Levent Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak izlenebilecek.