BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,20
HABER /  GÜNCEL

Pilotların naaşı nerede bulundu?

Şehit pilotların bulunduğu yer tartışma konusu oldu. Uçağın vurulduğu yer ile enkazın çıkarıldığı yer kafaları karıştırıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Suriye'nin 22 Haziran'da düşürdüğü uçağın pilotlarının naaşı 14. günde denizden çıkarıldı. Genelkurmay Başkanlığı, pilotlardan geriye kalan eşyaları ve uçaktan kalan parçaları internet sitesinde yayınladı.

Türkiye uçağın uluslararası sularda vurulduğu görüşünde. Suriye ise uçaksavar ateşiyle düşürüldüğünü savunuyor.

FÜZEYLE Mİ UÇAKSAVAR MERMİSİYLE Mİ?

Ancaka kafalardaki soru işaretleri giderilmiş değil. Uçağın nasıl ve nerede düşürüldüğü kesinlik kazanmadı. Tam anlamıyla dezenformasyon yaşanıyor. Kamuoyu bu soruların cevabını arıyor.

Pilotların naaşı Suriye sahilinden 8,6 deniz mili mesafede bulundu. Genelkurmay ilk açıklamasında uçağın 13 deniz mili açıkta vurulduğunu belirtmiş ve 7.20120624163629.jpguçağın savrularak 8 deniz mili açıkta düştüğünü açıklamıştı.

VURULAN UÇAK SURİYE TARAFINA MI SAVRULDU?

Ancak sorular tam olarak netleşmiş değil. 13 mil açıkta füzeyle vurulduysa nasıl oluyor da uçak, daha öteye değil de Suriye'ye doğru 8 mil açıkta düşüyor?

KASK VE BOT BİLMECESİ

Pilotların kask ve botlarının sağlam olması pilotların atlamak için zamanı olduklarını göstermez mi?

Kasklar ve botların pilotların izni olmadan kafadan çıkması ihtimali var mı?

Uçağın motorunun sağlam görünmesi, füzenin kuyruktan ya da kanadından vurduğu ihtimalini güçlendirir mi?

1.20120705160413.jpgBazı eşyaların erimiş ve yanmış olması, yanmaya başlayan uçağın denize düştükten sonra çarpmanın şiddetiyle parçalandığı izlenimi mi veriyor?

KIYIDA VURULAN UÇAK 8 MİL AÇIĞA SAVRULUR MU?

Enkazın bulunduğu yer Suriye'nin uçaksavar ateşiyle düşürdük iddiasını doğruluyor mu?

BAZI PARÇALAR NASIL ERİDİ?

Uçaksavar mermilerinin menzili 2.5 km olduğu düşülürse, uçağın enkazının bulunduğu yer Suriye'yi mi yalanlıyor? Hasar alan uçak, düştüğü yere kadar mı uçabildi?

Vurulduğu yer ile düştüğü yer arasındaki mesafe 12 kilometre. Uçak düşene kadar geçen sürede çıkan yangın, bazı parçaları eritecek kadar büyüklüğe ulaşabilir mi? 

Suriye'de üssü bulunan Rusya ve G. Kıbrıs'ta her türlü teknolojik imkanlarla donatılmış üssü sahip İngiltere, neden ellerindeki gerekli bilgileri açıklamıyor?

u.20120705170515.jpg