BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,81
ALTIN 2.476,81
HABER /  GÜNCEL

Duruşmada torun sevdi! Hakim izin verdi...

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hakim izniyle duruşma salonunda yeni doğan torununu sevdi...

Abone ol

FETÖ'nün Mülkiye yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla tutuklu yargılanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, cezaevindeyken dünyaya gelen torunu ile duruşma salonunda hasret giderdi. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da arasında bulunduğu 11’i tutuklu 14 sanık katıldı. 

TORUNUNU İLK KEZ GÖRDÜ: Hürriyet'ten Ayşegül Usta'nın haberine göre soruşturma kapsamında 4 Ağustos 2016’da tutuklanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu mahkeme heyetinin izni ile kısa bir süre önce dünyaya gelen torununu duruşma salonunda gördü. Mutlu gelini tarafından duruşma salonuna getirilen torunun kucağına alarak öperek kısa bir süre torunu ile hasret giderdi. Küçük bebek annesinin kucağında duruşma salonundan ayrıldı. 

Gelini tarafından duruşma salonuna getirilen torununu öpen H. Avni Mutlu, 16 aydır cezaevinde.

ÇAPKIN’IN AVUKATI TANIK OLARAK DİNLENDİ: Duruşmada tanık olarak dinlenen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davasından tutuklu Avukat Ali Çelik, “15 yıl Emniyet Genel Müdürlüğü’nün avukatlığını yaptım. Adli yardım bölümünde çalıştım. Bu nedenle sayın müdürüm Hüseyin Çapkın’ı tanırım. Kendisinin bende vekaleti var. Bu resmi bir ilişkidir. Hasan Özdemir, Kazım Abanoz, Celalettin Cerrah’ın (eski emniyet müdürleri) O makama gelen bütün emniyet müdürlerinin vekaleti bize direkt verilirdi. Bu mecburi bir ilişkiydi” dedi.

HİÇ TANIMIYORUM: Söz alan Hüseyin Çapkın ise “Bu arkadaşımızı hiç tanımıyorum. Herhalde otomatik olarak yapılan bir işlem” diye konuştu. Çelik ise “Evet sayın müdürüm ben de onu söylüyorum. Otomatik olarak yapılan bir işlem” diye yanıt verdi.