BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.475,08
HABER /  DÜNYA

Durumlarını kötü gösterip organlarını aldı

Ortaya çıkan skandalla birlikte, organ nakillerinde usulsüzlük olduğu tespit edildi. Başhekim hakkında soruşturma başlatıldı

Abone ol

Almanya'daki Göttingen Üniversitesi'nde organ nakli biriminin başındaki başhekim ile diğer görevlilerin son 2 yılda 25 hastasının verilerini değiştirerek, durumlarını daha kötü göstererek kısa sürede organ nakli yapılmasına zemin hazırlayarak diğer hastalara haksızlık yaptığı ortaya çıktı.

Göttingen Üniversitesi Organ Nakli Kliniği başhekiminin, son 2 yılda en az 25 hastanın verileri ile oynayarak durumlarını daha kötü gösterdiği bu yolla kısa sürede organ nakli yapılmasını sağlayarak nakil için bekleyen diğer hastalara haksızlık yapılmasına neden olduğu ortaya çıktı.

BEKLEME SÜRELERİNİ KISALTTI

Alman medyasında geniş yer bulan skandalda, başhekimin, hastalarının böbrek ve karaciğer verilerini çok kötü durumda göstererek bekleme sürelerini kısalttığı belirlendi. Skandalın ortaya çıkması üzerine başhekim hakkında savcılık soruşturma başlattı.

YILDA 50 BÖBREK NAKLİ

Göttingen Hastanesi kliniğinde daha önceleri Almanya'da organ nakli hakkı bulunmayan Rus hastaya organ nakli yapıldığı ortaya çıktı. Göttingen Üniversitesi'nde yılda 50 böbrek nakli yapıldığı bu rakamın çok yüksek olduğu belirtildi.

ORGAN NAKLİNİN HUKUKİ GARANTİSİ OLDUĞU SÖYLENEMİYOR

Halle Üniversitesi Ceza Hukuku Profesörü Hans Lilie, daha önceleri Almanya'da organ bağışı yapacak insanlara her şeyin hukuki yapıldığı garantisi verdiklerini, fakat artık bunu söyleyemez duruma geldiklerini bildirdi.