BIST 9.122
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.325,19
HABER /  DÜNYA

Durum stabile döndü, istikrar sağlandı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kendisine Gezi olayları ve ekonomi ile ilgili son gelişmeleri soran AB Parasal Politikalar ve Bütçe Komiseri Ol...

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kendisine Gezi olayları ve ekonomi ile ilgili son gelişmeleri soran AB Parasal Politikalar ve Bütçe Komiseri Olli Rehn’e "Durum stabil hale döndü, istikrar sağlandı. Dışarıya giden görüntüler ve çizilen imaj yanlış algılar doğurdu" cevabını verdi.
Belçika’da resmi temaslarda bulunmak üzere Brüksel’e gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği’nin aday ülkelerle ile AB Ekonomi ve Maliye Bakanları arasında Diyalog Toplantısı’na (ECOFIN) katıldı.
Toplantı öncesi ayaküstü Yunan ve İrlandalı maliye bakanları ile sohbet eden Şimşek, daha sonra AB Parasal Politikalar ve Bütçe Komiseri Olli Rehn ile konuştu. Toplantı salonuna girer girmez Şimşek’i görüp yanına gelen Rehn ilk olarak Türkiye’de Gezi olayları ve ekonomi ile ilgili son gelişmeleri ve gelinen durumu sordu. "Durum stabil hale döndü, istikrar sağlandı. Dışarıya giden görüntüler ve çizilen imaj yanlış algılar doğurdu" diyen Şimşek ekonomiye ilişkin olarak ise durumun iyi gittiğini söyledi.
(İHA)