BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51

Dursun Çiçek Kimdir?

Türk asker, Deniz Kurmay Albay. Ortaöğrenimini Sivas'taki Yıldızeli Pamukpınar Öğretmen Okulu'nda gördü. 1976'da Harp Okulu'na girdi ve buradan devre üçüncüsü olarak mezun oldu. 1980-1984 yılları arasında Foça'da Amfibi Tugayda Takım Komutanı, 1984-1988 yılları arasında Tuzla'da Deniz Harp Okulu Bölük Komutanı olarak görev yaptı. 1988'de Harp Akademisi'ne girdi. 1990 yılından itibaren 4 yıl boyunca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Başkanlığı'nda Tatbikat Proje Subayı olarak...

Türk asker, Deniz Kurmay Albay.

Ortaöğrenimini Sivas'taki Yıldızeli Pamukpınar Öğretmen Okulu'nda gördü. 1976'da Harp Okulu'na girdi ve buradan devre üçüncüsü olarak mezun oldu. 1980-1984 yılları arasında Foça'da Amfibi Tugayda Takım Komutanı, 1984-1988 yılları arasında Tuzla'da Deniz Harp Okulu Bölük Komutanı olarak görev yaptı. 1988'de Harp Akademisi'ne girdi. 1990 yılından itibaren 4 yıl boyunca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Başkanlığı'nda Tatbikat Proje Subayı olarak çalıştı. 1994 yılından sonra Özel Amfibi Tabur Komutanlığı'nda Harekat Eğitim Şube Müdürü olarak çalıştı. 1997-1998 yılları arasında Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Çok Uluslu Yardım Kuvveti Plan Prensipler Şube Müdürü ve Basın ve Halkla İlişkiler Subayı olarak görev yaptı. 1999'a kadar Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Grubu Harekat Kısım Amiri olarak görev yaptı. 1999-2001 döneminde Amfibi Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanlığı yaptı. 2001'den itibaren 3 yıl İskenderun'da Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığında çalışan Çiçek, 2004 yılından bu yana Genelkurmay Bilgi Destek Daire başkanlığı görevini yapmaktadır.

2005 yılında "Örgütlerde motivasyon ve iş yaşam kalitesi üzerine bir araştırma" konulu teziyle Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı'nda doktora yapmıştır.

Genelkurmay Karargâhındaki görevi

Çiçek, 2004 yılında Genelkurmay Bilgi Destek Dairesine atatndı ve Genelkurmay Karargâhında çalışmaya başladı.

2008 Nisan ayında Taraf gazetesinde yayınlanan Mart 2006 tarihli sivil toplum kuruluşları andıcının Albay Çiçek'e ait olduğu iddia edilmişti. 73 sayfalık andıçta pek çok sivil toplum kuruluşuna ilişkin suçlamalar yer alıyordu.

İrticayla Mücadele Eylem Planı

Ergenekon zanlısı Mustafa Levent Göktaş'ın yine aynı soruşturma kapsamında tutuklanan avukatı Serdar Öztürk'ün ofisinde ele geçirilen ve 12 Haziran 2009'da Taraf gazetesinde manşetten verilen "İrticayla Mücadele Eylem Planı" başlıklı belge ile Çiçek yeniden gündeme geldi. Dursun Çiçek'in imzaladığı ileri sürülen belge Adalet ve Kalkınma Partisi ile Gülen hareketine yönelik "komplo ve yıpratma planları" içermekteydi.Haberden birkaç gün sonra Genelkurmay yaptığı basın açıklamasında "konunun ciddi görülmesi üzerine, aynı gün derhal Genelkurmay Askeri Savcılığına konunun bütün boyutlarıyla soruşturulması emri verildiğini ve belgenin Genelkurmay Başkanlığı'nın herhangi bir biriminde hazırlandığına ilişkin bir kanaate ulaşamadığını" duyurdu.

2009 Ekim ayında Genelkurmay Karargahı'nda çalıştığı belirtilen bir subay tarafından eylem planının ıslak imzalı orijinali olduğu söylenen belge bir ihbar mektubuyla beraber soruşturmayı yürüten savcılara gönderildi. Söz konusu belge Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi Adli Belge İnceleme Şubesi'nde görevli biri profesör ve ikisi uzman doktor olan üzere üç adli tıp uzmanı tarafından incelendi. Adli Tıp raporunda "belgelerdeki söz konusu imzanın Dursun Çiçek’in el ürünü olduğunun kabulü gerektiği" ifadesine yer verildi. Bunun ardından Albay Dursun Çiçek, Ergenekon savcıları tarafından 5 saat kadar sorgulandıktan sonra mahkemeye sevkedilmiş ve 11 Kasım 2009 tarihinde ikinci kez tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.Çiçek, avukatları tarafından tutuklama kararına yapılan itirazın kabul edilmesi üzerine ikinci kez tutuklandıktan 44 saat sonra tekrar tahliye edildi.

Çiçek, hakkında düzenlenen "Ergenekon iddianamesi" İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 29 Nisan 2010 günü kabul edildi. İddianamede "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" ile suçlanan albay Çiçek için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.[25] Aynı gün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan Çiçek, ertesi gün İstanbul Adliyesine gelerek teslim oldu ve üçüncü kez tutuklandı.

Balyoz davası

21 Eylül 2012'de sona eren Balyoz davasında 16 yıl hapis cezası aldı.