BIST 9.770
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.432,25

Dünyayı değiştiren 7 kadın

Dünyayı değiştiren 7 kadın

Bu kadınlar öyle şeyler yapıyorlar ki kadınların ne kadar başarılı olabileceğini gösteriyorlar!

Dünyayı değiştiren 7 kadın

Hangi kültürde, hangi toplumda yaşarsanız yaşayın kadına biçilmiş bazı roller var. Ancak bazı kadınlar bunları aşarak çok başarılı işler başarıyorlar. Bizim ülkemizde de adını duyurmuş bir isim var. Dünyanın ilk kadın savaş pilotu, bize göre de modern Türkiye'nin en güçlü simgelerinden biri olan Sabiha Gökçen.

Dünyayı değiştiren 7 kadın

Aynı Gökçen gibi, aşağıda sıralayacağımız isimler de inanılması güç başarılarıyla, örnek tavırlarıyla dünyayı değiştiren kadınlardan sadece birkaçı.

Dünyayı değiştiren 7 kadın

Ching Shih: Karayip Korsanları'ndaki zalim Çinli korsanı hatırladınız mı? Peki filmde kurgu olarak geçen bu kadın korsanın gerçekten de yaşadığını biliyor muydunuz? 1807-1810 arası denizlere hükmeden Ching Shih, 1800 gemi ve yaklaşık 80.000 korsandan oluşan Kızıl Bayrak Filosu'nun komutanıydı!

Dünyayı değiştiren 7 kadın

Ida B. Wells: 1862 yılında, köleliğin halâ yasal olduğu bir çağa doğdu. İtaatsizlik yapan bir Afrikalı-Amerikalı kadının ölümle cezalandırıldığı dönemlerde yaşadı. Tüm bunlara rağmen Ida B. Wells insan hakları aktivisti oldu, kadınların oy hakları için çalıştı, gazetecilik yaptı. Trende zencilerin ilk sıralara oturması kuralını reddedip demiryollarına dava açan, bir de üstüne kazanan Ida B. Wells, hayatı boyunca ırkçılık ve ayrımcılık üzerine kitaplar yazarak karanlık bir çağı kapatan öncül isimlerdendi.