BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  DÜNYA

Dünyanın konuştuğu fotoğrafı çeken muhabir anlattı

Kudüs protesto gösterileri sırasında onlarca askerin Filistinli çocuğun üzerine çullandığı fotoğrafı çeken Filistinli muhabir, o anları anlattı.

Abone ol

Filistin'in 3. intifadasının sembolü haline gelen fotoğrafı çeken Wisam Hashlamoun, “Bu karenin bir sembol olacağı aklıma gelmedi. Düşündüğüm tek şey İsrail’in çocuk, kadın, yaşlı demeden Filistinliler’e uyguladığı şiddeti göstermekti." dedi.

Direnişin başladığı günden beri bölgede fotoğraf çeken Anadolu Ajansı'nın bölgedeki foto muhabirlerinden Wisam Hashlamoun, fotoğrafın hikayesini Yeni Şafak’a anlattı. Fotoğrafı El Halil kentinde çektiğini ve çekerken bu kadar güçlü bir kare olduğunu düşünmediğini söyleyen Hashlamoun, o an yaşadıklarını şöyle anlattı: "50’ye yakın İsrail askeri eylem sırasında vahşice gençlerin üzerine saldırdı. İsrail askerleri asla gazeteci olmanıza önem vermez. Vahşice herkesin üzerine saldırdılar. Ben o sırada askerlerden biraz uzaklaştım. O genç (Fevzi El- Junidi) yere düştü ve kafasından yaralandı. Onu ayağa kaldırıp etrafını çevirdiler. O sırada ben de onların saldırılarından kurtulmaya çalışıyordum."

ŞİDDETİ GÖSTERMEK İSTEDİM
Eylemler başladığından bu yana meydanlarda olan Hashlamoun, bu fotoğrafın böylesine etkili olmasından ise memnuniyet duyduğunu söyledi ve ekledi: "Elbette fotoğrafı çektiğim sırada, bu karenin bir sembol olacağı aklıma gelmedi. Düşündüğüm tek şey İsrail’in çocuk, kadın, yaşlı demeden Filistinliler’e uyguladığı şiddeti göstermekti. Allah yardım etti ve bu fotoğraf çok ses getirdi."

HALEN TUTUKLU: Haslamoun fotoğrafını çektiği 16 yaşındaki Muhammed Fevzi El- Junidi’nin halen tutkulu olduğunu da belirtti.