BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.439,91

Dünyanın ilk estetik ameliyatı

Dünyanın ilk estetik ameliyatı

Günümüzde sıkça rastladığımız estetik ameliyatların geçmişteki ilk örnekleri şaşırtıyor.

Dünyanın ilk estetik ameliyatı

Günümüzde sıkça rastladığımız estetik ameliyatlarının geçmişte de bir çok denemesi bulunuyordur. İşte ilk estetik ameliyatları...

1.Walter Yeo, I.Dünya Savaşı sırasında bilinen ilk plastik cerrahi operasyonunu geçirdi. Yeo 1916 yılında gemiye silah taşırken yüzünde korkunç yaralar oluştu, alt ve üst gözkapağını kaybetti. Plastik cerrahinin babası olarak bilinen zarar görmemiş bölgelerden doku alma işlemi ilk kez Walter Yeo'da yapıldı. Başka genç bir denizciden nakledilen gözkapakları maske gibi yeni bir deriyle tüm yüzünü kaplıyordu.

Dünyanın ilk estetik ameliyatı

2.William M. Spreckley, Kayıtlara geçen ilk burun operasyonu Plastik cerrahiye öncülük eden kayıtlı operasyonlardan biri de Dr. Harold Gillies'in 1.Dünya Savaşı askeri M.Spreckley'e yapılandı. Spreckley, Ocak 1917'de doktora gelen 132.hastasıydı ve 33 yaşında silahla burnundan yaralanmıştı. Yaklaşık bir buçuk yıl sonra Ekim 1920'de taburcu edildi.

Dünyanın ilk estetik ameliyatı

3.Willie Vicarage, İlk kökten yeniden yapılandırma operasyonu Willie Vicarage 1916'da bir savaşta yüzünden yaralanmıştı ve yüzü plastik cerrahiyle yeniden yapılandırılan ilk insandır. Antibiyotikler henüz icat edilmeden hastalığın vücudun bir bölümünden başka bir bölümüne geçmesini önlemek çok zordu. Fakat bu farklı yöntemde kullanılan tüp enfeksiyonu önlemeye yardımcı oluyordu.

Dünyanın ilk estetik ameliyatı

4.Timmie Jean Lindsey, Göğüs protezli ilk insan Silikon göğüs protezi operasyonu geçiren ilk kadın olan Lindsey daha sonra bu operasyonu geçiren iki milyondan fazla kadımım önünü açmış oldu. Dr. Thomas Cronin'in ricasıyla denek olan Lindsey'nin operasyonu 1962 yılında gerçekleşti.