BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Dünyanın ilk 3D yazıcıdan çıkmış konseri

İsveç’deki Lund Üniversitesi’nde 3D yazıcı ile üretilmiş çalgıları kullanan oluşan bir grup, ilk kez canlı izleyici karşısında konser verdi.

Abone ol

Prof. Olaf Diegel’i hatırlarsınız belki, 3D yazıcıdan gitar ve saksafon üretmeyi başaran bu akademisyeni daha öncehaber yapmıştık.

Kendisi orada durmaya niyetli değilmiş meğerse. Özellikle orijinal gitar tasarımları ile dikkatimizi çeken Diegel, şimdi de dünyanın ilk 3D basılmış çalgılarını kullanan grubunu yaratmış.

Diegel 3D yazıcıdan çıkarttığı orijinal tasarımlı gitarlarını yanına klavye ve davul da ekleyerek, komple bir müzik grubuna yetecek kadar müzik aleti yapmayı bitirmiş.

Bu aletleri kullanan bir grup müzisyen de, profesörün İsveç’de görev aldığı Lund Üniversitesi’nde ilk canlı konser performansını vermiş.

buyuk-ice.jpg

Diegel 1990’lardan beri 3D nesne üretimine meraklıymış ama yaratıcıktaki asıl patlamasını yeni nesil 3D yazıcı cihazlar çıkmaya başlayınca yaşamış. İki senedir 3D yazıcı ile müzik aletleri üreten Diegel, bu teknoloji sayesinde normalde üretimi kolay olmayacak tasarımlar ve şekillerle çalışma imkanı bulduğu için çok memnun olduğunu belirtiyor. 3D yazıcılar sayesinde artık müşterinin isteğine bağlı özel tasarımlı müzik aletleri üretmek mümkün.

Dünyada bir ilk olarak yapılan ve izleyenleri kendilerine hayran bırakan Lund Üniversitesi’ndeki gençlerin konserinden bir parça