BIST 9.714
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.429,85
HABER /  GÜNCEL

Dünyanın gözü bugün Türkiye'de olacak

İsrail'in Gazze katliamı sürerken, Filistin Devlet Başkanı Abbas bugün İstanbul'a gelecek. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ile görüşecek.

Abone ol

İsrail’in Hamas’ı hedef alarak Gazze’ye yönelik kara harekatını başlatmasının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın bugün Türkiye’ye yapacağı ziyaret özel bir önem kazandı.

Abbas, eğer programında son anda değişiklik yapmazsa bugün İstanbul Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Abdullah ile görüşecek. Abbas, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de bir araya gelecek.

ERDOĞAN'IN DAVETLİSİ OLARAK GELİYOR

İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonunun ardından Abbas’ın bugün İstanbul’a yapacağı ziyaret özel önem kazandı. Abbas, eğer programında değişiklik yapmazsa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak 18-19 Temmuz tarihlerinde Türkiye'ye ziyarette bulunacak.

HAVALİMANINDA GÖRÜŞECEKLER

Abbas ile Cumhurbaşkanı Gül, saat 16.00’da İstanbul Atatürk Havalimanı’nda görüşecek. Gül, bu görüşmeden sonra bir açıklama yapacak ve Ankara’ya hareket edecek. Gül, akşam Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda düzenlenecek törene katılacak. Abbas ise İstanbul’da Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüşecek. Bu görüşme, İsrail’in Gazze’ye yönelik kara harekatı nedeniyle ayrı bir önem kazandı.