BIST 9.662
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.499,37

Dünyanın en temiz 15 ülkesi

Dünyanın en temiz 15 ülkesi

Yaşayanlarına en temiz havayı sunan, en güzel caddelerinde gezme fırsatı tanıyan, meydanları yeşil alanlarla dolu olan şehirleri keşfetmeye başlayabilirsiniz. İşte içinize çektiğiniz nefeslere doyamayacağınız dünyanın en temiz 15 ülkesi:

Dünyanın en temiz 15 ülkesi

1. İsviçre : Her konuda zirveyi zorlayan refahın hayat bulmuş hali olan İsviçre, bu listenin de en başında yer alıyor. Dünyanın en zengin, ferah seviyesi ve eğitim oranı en yüksek ülkelerden olmasının da etkisiyle İsviçre, doğaya da hak ettiği değeri verebiliyor.

Dünyanın en temiz 15 ülkesi

2. Kanada : Kuzey Amerika’da bulunan Kanada, birçoğumuzun hayallerinde en çok gidip görmek istediği ülkelerden biri. Kanadalı kalbimizi çalan ünlüler mi olsun, dünyanın en iyileri arasında olan biraları mı olsun, hepsi burada. Bir de tabii dünyanın en temiz ülkelerinden biri.

Dünyanın en temiz 15 ülkesi

3. Norveç : Resmi adıyla Norveç Krallığı, gerçekten tüm halkına kraliyet hayatı sunan bir ütopya. Norveç’in dünyanın en temiz ve aynı zamanda en güzel ülkelerinden biri olması demek oluyor ki; en temiz havada kuzey ışıklarının güzelliğine en net haliyle tanık olabilirsiniz. Norveç, ormanları tahrip etmeyi yasaklayan ilk ülke olmuştu.

Dünyanın en temiz 15 ülkesi

4. Avusturalya : Okyanusun ötesindeki Avusturalya’nın doğaya ve çevreye ne kadar büyük bir önem verdiği yakın geçmişte gördük. Eşsiz olan doğal güzelliklerine ve biyolojik çeşitliliklerine o kadar değer veriyorlar ki ülkelerine giren her hayvanı kayıt altına alıyorlar. Kayıt altına alınmayan kaçak hayvanlar için neler yaptıklarını, Amber Heard ve Johnny Depp’in köpeklerini gizlice ülkeye sokmaları örneğinden sonra öğrendik.