BIST 9.555
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.485,85

Dünyanın en tehlikeli 20 ülkesi

Dünyanın en tehlikeli 20 ülkesi

Dünya Ekonomik Forumu geçtiğimiz günlerde seyahat ve turizm sektörlerini analiz eden Seyahat ve Turizm Rekabet Raporu'nu yayınladı. Rapora göre, ziyaret etmeden önce iki kere düşüneceğiniz dünyanın en tehlikeli 20 ülkesi...

Dünyanın en tehlikeli 20 ülkesi

Dünya Ekonomik Forumu geçtiğimiz günlerde 136 ülkedeki seyahat ve turizm sektörlerini analiz eden Seyahat ve Turizm Rekabet Raporu’nu yayınladı. Raporda, 136 ülkenin turistler için ne kadar güvenli olduğunun analizi ve bu ülkelerin tehlikelere göre sıralaması yer alıyor. Sıralama, küçük suçlardan ziyade şiddet ve terörizmin yaygınlığına dayanıyor. Yer yer önceki yıllarda yayınlanan listelerdeki sıralamayla benzerlik gösteren rapor, çok farklı ülkelere de içerisinde yer veriyor. 1. Kolombiya - Özellikle 70 ve 80’li yıllarda olduğu kadar tehlikeli olmasa da; Kolombiya hala dünyanın en tehlikeli ülkelerinde arasında, üstelik bu yıl başı çekiyor. Raporda şehir bazında, ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın şehri Medellin Güney Amerika’nın en tehlikeli şehri seçildi. Ülkede meydana gelen insan kaçırma, uyuşturucu ticareti, soygun, patlama ve bir fiil terör olaylarından sorumlu terör örgütü BACRIM birçok şehirde yaygın. Ülkeyi ziyaret eden turistler için büyük risk taşıyor, o yüzden Kolombiya’ya seyahat edeceklerin çok dikkatli olması lazım.

Dünyanın en tehlikeli 20 ülkesi

2. Yemen - Yemen’in başkenti Sanaa’da radikal terör örgütleri gerçekleştirdiği saldırılar ile farklı kesimleri hedef alıyor. Sık sık havadan ve karadan gerçekleştirilen saldırılar ile gıda, su ve sağlık gibi yardımlar engelleniyor.

Dünyanın en tehlikeli 20 ülkesi

3. El Salvador - El Salvador dünyada en çok cinayet işlenen ülkelerin başında geliyor. Ülkede yaygın olan çeteler şiddet, gasp ve uyuşturucu kaçakçılığına kadar birçok eylemi gerçekleştiriyor.

Dünyanın en tehlikeli 20 ülkesi

4. Pakistan - Farklı grupların aralarındaki çatışmalar ülkeye yıllardır huzur vermiyor. Şiddet o kadar yaygın ki, Pakistan’a huzurun yerleşmesi bir hayli zaman alacağa benziyor. Pakistan Hükumeti de konuşma özgürlüğünü büyük ölçüde sınırlıyor ve yabancıların ülkenin çeşitli yerlerine girişini yasaklıyor.