BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
HABER /  GÜNCEL

Dünyanın en pahalı kahvesi

Dünyanın en pahalı kahvesi, fincanı 125 YTL'den satılmaya başladı. İlginç olanın fiyatı olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Abone ol

Endonezya adalarında yaşayan bir hayvanın dışkısından elde edilen dünyanın en pahalı kahvesi, Londra'daki bir kahvehanede fincanı 50 sterlinden (125 YTL) satılmaya başladı.

Londra'nın Sloane Square semtindeki bir kahvede satılan "Kopi Luwak" kahvesi, astronomik fiyatına karşın büyük ilgi görüyor.

BU YILKİ HASAT SADECE 200 KİLO

İngiliz gazetelerindeki habere göre, bu yılki hasatta sadece 200 kilo toplanabilen kahveden tadan 23 yaşındaki Hannah Silver, "Başta biraz endişeliydim, ama çok beğendim. Biraz topraksı ve çok yumuşak bir tadı var" diye konuştu.

BİR TÜR MİSK KEDİSİNİN DIŞKISI

Dünyanın en pahalı kahvesi, Endonezya'daki adalarda yaşayan ve bir tür misk kedisi olan "Paradoxurus"un yediği kahve çekirdeklerinin daha sonra dışkısından toplanmasıyla elde ediliyor.

EN KALİTELİ ÇEKİRDEKLERİ YİYİYOR

Sumatra ve çevre adalarda yaşayan ve kahve üreticileri tarafından beslenen Paradoxurus adlı etobur memeli, kahve ağaçlarındaki en kaliteli çekirdekleri yiyor.

DIŞKIDAN EN PAHALI KAHVE ÇIKIYOR

Çekirdekler hayvanın midesindeki enzimlerin etkisiyle bir tür fermantasyona uğruyor, ancak hiçbir şekilde erimiyor. Bu kahve çekirdekleri, daha sonra dışkı yoluyla dışarı atılıyor. Kahve üreticileri de Paradoxurus'un dışkısından bu çekirdekleri toplayarak dünyanın en pahalı kahvesini üretiyor.

DİĞER KAHVELERDEN DAHA AZ BAKTERİ VAR

Kopi Luwak kahvesi üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, dünyanın en değerli kahvesinde diğer kahve çeşitlerine oranla daha az bakteri bulunduğu belirlenirken, uzmanlar, kahvenin kalitesini arttıran önemli faktörün Paradoxurus'un midesindeki enzimler olduğunu belirtiyor.

Kopi Luwak, yılda en fazla 250 kilogram kadar üretilebiliyor.