BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.496,55
HABER /  GÜNCEL

Dünyanın en garip intihar girişimi

61 yaşındaki bir adam evinde tuhaf bir şekilde acılar içinde kıvranırken bulundu. Adam karısına soda şişesiyle intihara kalkıştığını söyledi..

Abone ol

61 yaşındaki adamın intihar girişimi görenleri de duyanları da şaşırttı... İşte Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki bir garip intihar vakası...

Fıkra gibi olayda 61 yaşındaki bir adam Subaşı Mahallesi Narlı sokaktaki evinde acılar içinde kıvranarak bulundu. İddiaya göre 61 yaşındaki K.Y sebebi henüz belirlenemeyen nedenden dolayı maden suyu şişesinin üzerine oturarak canına kıymak istedi.

DAKİKALARCA ŞİŞE ÜSTÜNDE BEKLEDİ ANCAK ÖLMEDİ

Bu şekilde dakikalarca bekledi ve tabii ki ölmedi... Üstelik eşi tarafından o halde bulundu. Eşi garip şekilde intihara kalkışan adamı apar topar Turgutlu Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından adam hemen ameliyata alındı.

EŞİNE ŞİŞEYİ ÖLMEK İÇİN KULLANDIĞINI ANLATTI

61 yaşındaki K.Y.'nin makatından giren şişe, cerrahi müdahale sonucunda çıkarıldı. Turgutlu Devlet Hastanesi'nde bir süre gözlem altında tutulan K.Y'nin eşine, ölmek için böyle bir yönteme başvurduğunu söylediği ileri sürüldü.

Daha sonra tıbbi müdahalesi tamamlanan K.Y, taburcu edildi. Polis ekipleri ise olayla ilgili başlattığı soruşturmayı sürdürdü.

BAKAN SAPIK ÇIKTI... KÜÇÜK ERKEK ÇOCUKLARLA
SEKS İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI...
Genç çocuklar beni heyecanlandırıyor diyen bakan...
 

[PAGE]



SARKOZY'NİN BAKANI SAPIK ÇIKTI

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin sağcı hükümetinde kültür bakanı yaparak sol çevrelere göz kırptığı eski Sosyalist Cumhurbaşkanı François Mitterand'ın yeğeni  Frederic Mitterrand'ın 'Tayland'da genç erkek çocuklarla para karşılığı cinsel ilişkiye girdiği' itirafı ortalığı karıştırdı...

Sarkozy'nin sağcı hükümetine First Lady Carla Bruni'nin de teşvikiyle kültür bakanı yaptığı Mitterand'ın yakasını 2005 tarihli 'The Bad Life' (Kötü Hayat) adlı otobiyografisinde yer alan bilgiler yakasını bırakmıyor.

Kitapta Mitterand, "Oğlanlar için para veriyordum... Genç piyasasının bütün bu ritülleri, köle piyasası beni çok heyecanlandırıyor. Bu ahlaki bir bakış açısından bakıldığında iğrenç bir davranış olarak yargılanabilir, ama mantığın ötesinde, benim hoşuma gidiyor" diye yazmış.

Mitterand'ın bu itirafları geçen pazartesi aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin ırkçı lideri Jean-Marie Le Pen'in kızı Marine Le Pen tarafından bir politika programında gündeme getirildi.

Le Pen programda Mitterand'ın kitabından bir bölüm okudu: "Çok çekici ve hemen hazır genç çocukların bolluğu, bir yandan reddedilmeyeceğimi de bilmem, beni artık gizleyemeyeceğim ya da engel olamayacağım bir arzu etme durumuna soktu..."

Le Pen'in Mitterand'ın istifası yönündeki çağrısı internette tıklanma rekorları kırdı. Salı günü muhalefetteki Sosyalistler de istifa çağrısına katıldı.

SARIŞIN SEVGİLİSİ OLAN
ERKEKLER YANIYOR... 

[PAGE]



SARIŞIN SEVGİLİ YAKIYOR

Sarışınlara 'kafayı takmış' bir araştırma daha! Esmer hemcinslerine oranla sarışın kadınların gece bir yere giderken hazırlanmalarının daha uzun sürdüğü ortaya çıktı.

Yapılan araştırmalar sonucu sarışınların günde toplam 72 dakika, esmerlerinse 66 dakika boyunca hazırlandıkları tespit edildi. Buna göre özel günler için sarışınlar yılda tam olarak 22 gün, esmer kadınlarsa 19 gün giyim kuşamla, saçla başla ve makyajla uğraşıyor.

Araştırmada ortaya çıkan sonuçlar bununla da sınırlı değil. Sarışınlara iyi haber! Sarışın kadınların diğer hemcinslerine göre çok daha iyi bir sosyal hayatı var. Bu kategorideki kadınlar ayda ortalama  üç defa arkadaşlarıyla dışarı çıkarken, daha koyu renk saçlılar, bir ya da iki kez ancak çıkıyor.

Araştırmayı yürüten 'Goody Saç bakımı' direktörü Rose Marie Jarvis, "Alışkanlık olarak, sarışınların saçlarında aynı derecede parlaklığı yakalaması için diğerlerine göre daha fazla çalışması gerekiyor. İlginçtir ki, bu tipteki kadınların hazırlanmasının daha uzun sürmesi, onların saçlarına da ne kadar özen gösterdiğini açıkça belli ediyor. Güzel saç, kadının özgüveni için önemli bir ayrıntı. Bu arada sarışınların neden bu kadar eğlenceli oldukları da elde edilen tüm bu sonuçların en göze çarpan ayrıntısı" şeklinde konuşuyor.

3 bin kadın arasında yapılan araştırmada  gece boyunca sarışınların hazırlanışı izlendi.

SAYILARLA SARIŞIN KADINLARIN HAZIRLANIŞI:
Buna göre sarışın kadınlar günde 16 dakika banyo yaparken, dişlerine 7, saçlarına ise 14 dakika zaman ayırıyor.

11 dakikayı makyaja, 11 dakikayı doğru kıyafete, 12 dakikayı ise traş olmak, ağda yapmak gibi ekstra 'aktivitelere' ayıran sarışın kadınlar, 11 dakikayı da tırnak bakımına, manikür, pediküre harcıyor.

CİNSEL HAYATINI ANLATTI
5 YIL HAPSE MAHKUM OLDU

[PAGE]

Suudi Arabistan, canlı yayında cinsel fantezilerini anlatan Cevad'ı konuşuyor. Muhafazakar Araplar'ı şoke eden fanteziler bir televizyon programında canlı yayında anlatıldı.

Cinsel hayatını açık yüreklilikle anlatan Mazen Abdül Cevad, 5 yıl hapse mahkum edildi.

Abdül Cevad'ın avukatı Süleyman El Cumeyi, 15 Temmuzda Lübnan'ın LBC kanalında yayımlanan programda müvekkilinin sözlerinin çarpıtıldığını ısrarla savundu ve temyize gideceklerini söyledi.

Programdaki söyleşi sırasında müvekkilinin kameraya çekildiğinin farkında olmadığını söyleyen avukat, aynı programda yer alan 3 kişinin de 2'şer yıl hapis cezası aldığını belirtti.

Abdül Cevad, programda ilk cinsel deneyimini anlatmış, bu tarz açıklamalara alışkın olmayan muhafazakar Suudi Arabistan halkı söyleşi karşısında şaşkınlığa uğramıştı.

YAŞLANMAYI GECİKTİREN MADDE SPERMLERDE BULUNDU

[PAGE]



Avusturyalı bilim adamları Frank Madeo ve Tobias Eisenberg, spermlerin içinde bulunan spermidin adlı maddenin, bugüne kadar bilindiği gibi sadece hücre gelişimine katkı sağlamadığını, bunun yanı sıra hücrelerin yaşlanmasını da geciktirdiğini ortaya çıkardılar.

''Nature Cell Biology'' adlı tıp dergisinde yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, spermidin maddesi, hücre çekirdeğine ulaştığında çekirdeği ''gençliğe programlıyor''.

İLERLEYEN YAŞLARDA AZALMA GÖSTERİYOR

6 ülkede bulunan 29 bilim adamıyla koordineli olarak yürütülen araştırmanın sonucuna göre insan vücudundaki tüm hücrelerde farklı yoğunlukta bulunan spermidinin, ilerleyen yaşla birlikte azalıyor.

SPERMİDİN ALZHEİMER VE PARKİNSON'UN DA DÜŞMANI

Elde edilen maddenin, Alzheimer ya da Parkinson gibi yaşlanma nedeniyle meydana gelen hastalıklara karşı mücadelede çok büyük öneme sahip olabileceği de ifade ediliyor.

GREYFURT VE SOYA FASULYESİNDE DE VAR

Özellikle greyfurt, buğday tohumu ve soya fasulyesinde de yoğun şekilde bulunduğu belirtilen spermidinin, sadece spermlerde değil, vücuttaki diğer organlarda da görüldüğü, ancak ilk kez spermlerden ayrıştırıldığı için spermidin adının verildiği kaydedildi.

İDAM EDİLDİĞİ ANI ANLATTI

[PAGE]

Romell Broom 1984 yılında 14 yaşındaki bir küçük kıza tecavüz ettikten sonra öldürmek suçundan idam cezasına çarptırıldı.

Broom idam edilmeyi tam 25 yıl boyunca bekledi. Beklenen gün 15 Eylül 2009 tarihinde geldi.

Broom'u idam etmek için herşey hazırdı; zehirli iğneyle idam edilecekti. İdam odasına alındı; idam edileceği sandalyeye kemerle sıkıca bağlandı ve hemşirenin zehirli iğneyi şırınga edeceği sırada beklenmedik bir şey oldu.

Hemşire iğneyi şırınga edecek uygun bir damar bulamadı. Broom idam sandalyesinden alınarak tekrar hücresine gönderildi.

İDAM ANINI ANLATTI

Şimdi idam edilmeyi bekliyor ama o anı Fransız haber ajansı AFP'ye anlattı: "İdam üç sahfadan oluşuyordu. Üç tane iğne yapılacaktı. İlk iğne beni bayıltacak, ikincisi kasların felç edilmesini sağlayacak ve sonuncu iğne de kalbi durduracaktı.

AĞRIDAN BAS BAS BAĞIRIYORDUM

Hemşire ilk iğneyi yapacak uygun damar bulamayınca ikinci safhaya geçmek için sol kolumda başka bir damar aradı ama yine bulamadı. Üç defa zehirli iğne şırınga edilmeye çalışıldı. Bir defasında damarı bulamadığı için kaslarıma zehir şırınga edildi. Ağrıdan bas bas bağırıyordum."

HEMŞİRE AĞLAYARAK ODADAN ÇIKTI

Hemşirenin daha sonra sağ kolunda damar aradığını ve iğne yaptığında kan akmaya başladını belirten Broom, bir süre sonra hemşirenin ağlayarak idam odasını terk ettiğini belirtti. Daha sonra aynı hemşirenin idam odasına gelerek ağrılarını dindirmeye çalıştığını belirten Broom şimdi hücresinde yine idam edileceği günü bekliyor..

SELDEN İLK KURTARILAN FİRST LADY'NİN AYAKKABILARI OLDU


[PAGE]

Ülkelerini esir alan ve 300 kişiyi canından eden sel felaketinde Filipinler'in derdi eski first lady'lerinin ayakkabılarını kurtarmak oldu. 

First lady'nin ayakkabıları ülkenin ayakkabı sanayisinin başkenti sayılan Marikina kentindeki Marikina Ayakkabı Müzesi'nde bulunuyordu. Marcos'un 800'den fazla çift ayakkabısı diz boyunu bulan sel sularıyla sürüklenmişti.

AYAKKABILAR TEMİZLENDİ ÖZENLE KURUTULDU

Müze yetkilileri, çalışanların Marcos'un müzeye bağışladığı ayakkabıları üst raflara yerleştirmeyi başardığını, yalnızca 100 çift ayakkabının ıslandığını belirtti. Yetkililer, bu ayakkabıların da temizlendiğini ve kurumaya bırakıldığını kaydetti.

SÜRGÜNE GİDERKEN 1220 ÇİFT AYAKKABISINI BIRAKTI

İmelda Marcos, 1986'daki darbede eşi Ferdinand Marcos'un devrilmesinden sonra başkanlık sarayında mücevherlerini ve 1220 çift ayakkabısını arkasında bırakmıştı. Marcos, sürgüne gittiği ABD'den 1991'de ülkesine dönmüştü.