BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,53
HABER /  GÜNCEL

Dünyanın en büyük yatırımcıları Antalya'yı mesken tuttu

Türkiye’de yaşanan terör saldırılarını öne sürerek turistin azalacağını, turizmin çökeceğini, Türkiye’nin yatırımcı kaybedeceğini söyleyerek felaket tellallığı yapanlara rağmen, Antalya yatırımcı akınına uğruyor.

Abone ol

Geçtiğimiz Günlerde Mena ülkelerini ağırlayan Antalya’nın son misafiri ’Dünyanın En Zengin 100 Arap İşadamı’ listesine defalarca giriş yapan ve Kuveyt’in en büyük şirketlerinin sahibi olan Al-Kharafi ailesi oldu.

Önümüzdeki günlerde dev projelerini MİPİM’de bir kez daha dünya vitrinine çıkarmaya hazırlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Antalya’ya yatırım yapan kazanır. Çünkü Antalya dünyanın en güvenli şehirlerinden birisi” dedi. Al-Kharafi ailesi de Türel’in sunduğu projelerden etkilenerek, milyar dolarlık yatırım için kolları sıvadı.



Ülkemizi kaosa sürüklemeyi isteyen karanlık odaklar ve onların maşalığını yapan eli kanlı terör örgütlerinin saldırılarını bahane ederek felaket tellallığı yapanlar cevabı Antalya’dan aldı. Bir taraftan uluslararası yatırımcıların Türkiye’den kaçacağı, bu sene turizmde kriz yaşanacağını iddiaları ortaya atılırken diğer taraftan dev yatırımcılar, uluslararası turizm acenteleri Antalya’yı mesken tuttu. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Antalya Zirvesi’nde 14 ülkeden 250 seyahat acentesi, 20 büyükelçi, diplomat ve bürokrat ile 70 medya mensubunu ağırlayan Antalya’nın son misafiri dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Al-Kharafi gurup oldu.



YATIRIM ÜSSÜ ANTALYA

Kuveyt’in en büyük uluslararası şirketi Al-Kharafi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliğinde düzenlenen organizasyonla Antalya’ya geldi. Forbes’ın her yıl açıkladığı ’Dünyanın En Zengin 100 Arap İşadamı’ listesine defalarca giriş yapan ve Kuveyt’in en büyük şirketlerinin sahibi olan Al-Kharafi ailesi, yatırım fırsatlarını inceleyecek. Milyarlarca dolarlık yatırım için temaslarda bulunan Al-Kharafi ailesi, Antalya’yı yatırım üssü haline getirecek ve bölgedeki birçok yatırımlarını Antalya’dan koordine edecek.

INVEST ANTALYA

Antalya sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda dünyanın en önemli yatırım merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Eskiden Antalya için turizm ve tarımda yakaladığımız başarılarla ciddi derecelerde gurur duyuyorduk. Eskiden Visit Antalya diye bir sloganımız vardı. Şimdi hem Visit hem Invest Antalya, yani hem Antalya’ya gelin hem de Antalya’ya yatırım yapın diyoruz. Çünkü Antalya’da yatırım imkanları dünyadaki bir çok ülke ve şehirdeki yatırım imkanlarından daha avantajlı. Antalya hem ulusal hem de uluslararası yatırımcıların gözdesi olmaya başladı. Al Kharafi grubunun Antalya ile ilgili böylesine yakınan ilgileniyor olması Antalya’nın son yıllarda göstermiş olduğu gelişimin bir göstergesi” diye konuştu.

ANTALYA’YA YATIRIM YAPAN KAZANIR

Yabancı yatırımcıların Antalya’ya olan ilgisine geçen yıl katıldıkları, Fransa’nın Cannes kentinde dünyanın en önemli yatırımlarının sergilendiği MIPIM fuarında şahit olduklarını anlatan Başkan Türel şunları söyledi: “Orada Antalya’ya olan ilgi ve alakaya yakından şahit olmuştum. Al Kharafi gurubu ile paylaştığımız yatırımları bu yıl yine MIPIM’da uluslararası yatırımcılarla paylaşacağız. Antalya’ya yatırım yapan kazanır. Çünkü Antalya dünyanın en güvenli şehirlerinden birisi. Birleşmiş Milletler çatısı altında kurulmuş Güçlü Şehirler Ağı ile ilgili bir projeyi New York, Paris, Palermo, Oslo, Rotherdam gibi bir çok önemli şehrin belediye başkanı ile birlikte yürütüyor, ben de şahsen bir çözüm ortağı olarak mesai veriyorum.”

GÜÇLÜ ŞEHİRLAR AĞI ANTALYA’DA TOPLANACAK

Güçlü Şehirler Ağı’nın gelecek toplantılarından bir tanesini Antalya’da gerçekleştireceklerini ilk kez açıklayan Başkan Menderes Türel şöyle devam etti: “Antalya’nın Güçlü Şehirler Ağı içinde yer alması ne denli güvenli bir şehir olması açısından da fevkalade dikkate değer. Elbette ki Türkiye’nin etrafında bir ateş çemberi olmasına rağmen, Türkiye’nin de komşuları arasında sıkıntılar olmasına rağmen, ülkemizin bir istikrar adası olarak bu coğrafyada ayakta kalması ve büyümesi çok çok önemlidir.”

10 MİLYAR DOLARLIK CİRO

1965 yılında kurulan, daha çok inşaat, finans ve telekomünikasyon sektörlerinde faaliyet gösteren Kharafi Group’un yıllık cirosunun 10 milyar dolardan fazla olduğu biliniyor. Kharafi Group, Kuveyt National Bank, Americana Kuwait, M A Kharafi and Sons Company (MAK), MAK Hospitality and Touristic Investmests başta olmak üzere 80’den fazla şirketi, 25 ülkede 120 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteriyor.