BIST 8.769
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,73

Dünyanın açıklanamayan sırları

Dünyanın açıklanamayan sırları

Yeryüzünde bilimin hala açıklayamadığı, bazılarına göre ise örtbas edilen tarihi gizemler akıl karıştırıyor. işte o gizemler;

Dünyanın açıklanamayan sırları

İMKANSIZ FOSİLLER

Jeolojik ya da tarihi açılardan açıklanamayan bir çok fosil bulunuyor. Örneğin, insanın henüz yeryüzünde olmadığı 110 milyon yıl yaşında bir insan parmak izi fosili bunlardan biri. Ayrıca ABD'nin Utah eyaletinde bulunan, 300-600 milyon yıl yaşında, sandalet giyen bir insana ait olan ayak izinin nasıl açıklanabileceği bilinmiyor ve bu imkansız fosiller tüm sırrını koruyor.

Dünyanın açıklanamayan sırları

KOSTA RİKA'DAKİ DEVASA TAŞ TOPLAR

1930'larda Kosta Rika ormanlarının derinliklerinde tesadüfen bulunan düzinelerce dev taş top bütün gizemiyle günümüzde kadar korunmuş. 2.5 metre yüksekliğinde ve 16 ton ağırlığındaki taş toplardan her biri mükemmel bir şekilde yuvarlatılmış.
Taş topların doğal yollardan değil insan eliyle şekillendiğinin bilinmesine rağmen, kim tarafından, hangi amaçla yapıldığı ve taşlara nasıl bu kadar düzgünce şekil verildiği bilinmiyor.

Dünyanın açıklanamayan sırları

İCA TAŞLARI

Antik İnka mezarlarında ölü gömme merasimine ait yüzlerce taşın üstünde bir takım oyma şekiller var. Bazı resimler idollere ait ve bazılarının üstünde ise açık kalp ameliyatı ve beyin nakli gibi cerrahi operasyonlar betimlenmekte. Şaşırtıcı çizimler arasında dinazor çizimleri de yer alıyor. Yeryüzünün milyonlarca yıl önceki hallerini de gösteren çizimleri kimlerin, hangi coğrafya, tıp ve tarih bilgisiyle yaptığı ise hala sırrını koruyor.