BIST 9.120
DOLAR 32,37
EURO 35,04
ALTIN 2.325,29
HABER /  SAĞLIK

Dünyaca ünlü şefler bu zirvede buluşuyor

Türk Şefler Dünyayı Doyurmaya Talip Dünya Mutfakları Başkent 1. Gastrobul Gastronomi Trendleri Zirvesinde buluşuyor.

Abone ol

İstanbul Beykoz Üniversitesi’nin iş birliği ile ilki düzenlenen Başkent “1. Gastrobul Gastronomi Trendleri Zirvesini” düzenleyen dünyaca ünlü mutfak şeflerinden olan Gökhan Gümüş ve Tarık Kurt, bütün dünyadan 72 ülkenin gastronomi alanında söz sahibi şeflerini Ankara’da bir araya getiriyor. Türk Mutfağının zenginliklerini dünyaya göstermek olan etkinliğin geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.

Ünlü Şefler Gökhan Gümüş ve Tarık Kurt; Sırf Kayseri ve Gaziantep Mutfağının bile dünyaca ünlü Fransız mutfağından kat ve kat zengin olduğuna dikkat çektiler. Türk Anadolu Mutfağının bütün Dünyayı en iyi lezzetlerle doyurabileceğini iddia eden Gümüş ve Kurt, Sahip olduğumuz on binlerce yıllık yemek kültürümüzün bütün zenginliklerine karşın Türk Mutfağının Dünya’da yeteri kadar tanınmadığını dile getirdiler.

TÜRK MUTFAĞININ GÜCÜ

Daha önceki birçok yarışmada sponsor bulamadığı için büyük maddi sıkıntılar çektiklerini ifade eden Gümüş, bu nedenle Başkent Gastronomi zirvesinin önemine işaret ederek, “Tayland da yapıyan ve 72 ülkeden en ünlü 5 bin kişinin Yarışmada, Osmanlı ve Türk mutfağının gücünü göstererek 3. Lük madalyası ile döndük. “Yunanistan’da yapılan Güney Avrupa Yemek Yarışması’nda Türkiye’yi temsil ettim ve iki bronz madalya kazandım. Şimdi hedefimiz bütün dünyadan katılımcıların olacağı ve geleneksel hale getirmeyi planladığımız Başkent Gastronomi Zirvesi ile Türk Mutfağı’nın geleneksel zenginliklerini bütün dünyaya göstermek ve damakları fethetmek.” Şeklinde konuştu.

DAMAKLARINI FETHEDECEĞİZ

Osmanlı mutfağı Çin’e kadar uzandığı için kendi kültürümüzün izlerini en iyi şekilde yansıtacağımızı savunan Gümüş ve ve Kurt, Soslarla ve küçük dokunuşlarla taçlandırılan yemeklerimizin 10 binlerce yıllık geçmişi ile bütün dünyanın damaklarını fethedecek özelliklere sahip olduğuna dikkat çektiler.

Zirvede temel olarak Gastronomi Trendlerini ve yenicilik ve tutkunlarını farklı lezzetleri konseptinde buluşturmak ve Lezzet keşfine çıkmak, farklı kültürleri deneyerek Türkiye’nin önde gelen gurme ve lezzet ustaları ile bir getirmek amaçlanıyor.

Türk Mutfağı Gastronomi Zirvesinde Dünyaya Açılıyor
Bu yıl ilki düzenlenen “Gastrobul 1. Başkent Gastronomi Zirvesi” Türk mutfağının farklı vizyonda şefleri ve yazarlarıyla mutfağımızın değerlerini dünyaya tanıtmak amacıyla birbirinden değerli isimleri bir araya getiriyor.

Dünya gastronomi trendlerini Anadolu’nun lezzetleriyle buluşturmayı amaçlayan zirve, Şef Gökhan Gümüş ve Şef Tarık Kurt tarafından Beykoz Üniversitesi işbirliği ile düzenleniyor. I. Başkent Gastronomi Zirvesi 3 Şubat 2018 tarihinde Ankara Demonti Otel’de gastronomi tutkunlarını bir araya getiriyor.

Anadolu’nun kadim mutfak kültürünün yanında reçete sunumları, yemek panelleri, geçmişi 600 yıllarına dayanan lezzetler workshoplar ile sunulacak. Gastronomi Dünyası’nın önde gelen konuşmacı şeflerinin hazırladığı panellerinde doğal ürünler kullanılarak bu lezzetler katılımcılar ile buluşturulacak.

Türkiye ve Dünya’da yükselen bir değer olan gastronomi trendleri bu zirve ile tanıtım platformu bulmuş olacak. Otel ve lokanta yatırımcılarını, yöneticilerini, gastronomi profesyonellerini, yerli ve yabancı şefleri bir platformda buluşturacak olan etkinlik önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirilecek.

Türkiye’nin değişik coğrafi bölgelerindeki mutfak kültürlerinin harmanlanarak ürünlerimizin çiftçisinden soframıza gelene kadar hangi aşamalardan ve özverili çalışmalarla hazırlandığının gösterilmesi amaçlanan Zirvede Türk Mutfak Kültürü Dünya’ya tanıtılacak. Bu zirvede dünya gastronomları ile Türk Gastronomlar arasında bir sinerji ortaya çıkarılması da hedefleniyor.

Zirvede kimler var?
Et denince akla gelen ilk adam etin profesörü Cüneyt Asan,
Gastronomi Dünyasının yüzü Şef Hazer Amani,
“Tarhana çorba değildir!” diyen ve Dünya mutfağından tarifleri tarhanayla uygulayan “Kılçıksız Balık”, “Kahvaltıya Dair Her Şey” ve “Salataya Dair Her Şey” kitabının yazarı Gastronom Süleyman Dilsiz,
Gastronometro ile birlikte geleneksel lezzetleri gelecek nesillere taşıyan Şef Vedat Demir, Anadolu’nun bulgurdan farklı lezzetlerini tanıtan “Anneannemin Lezzetleri” kitabının yazarı yemek programı sunucusu Asuman Kerkez,  Anadolu Mutfağı” kitabı yazarı Şef Muhsin Ertürk, Dünya Menüsü dediğimizde lezzet karnavalları ile Şef Mehmet Siriş -Lezzet Dostu yazar gurme Şef Z. Haldun Tüzel- İşletmeci Şef Özlem Mekik Sektörde branşlarında uzman ve Gastronomi dünyasında önde gelen Şef Mehmet Kudat, Şef Yılmaz Güney, Şef Barış Dırbalı, Şef Yılmaz Almaz, Şef Kadir Yakıcı ve Şef Cemal Yıldız 'ın katılımıyla gerçekleşiyor.

Zirvede 'Gizem'in Mutfak Aşkı' ve 'Aşkın Lezzeti' adlı kitaplarıyla gastronomi dünyasına katkıda bulunan Gizem Özdilli de özel konuk olarak gastronomi tutkunlarının karşısına çıkacak.

Gastronomi Zirvesi’nde Lezzet Keşfine Çıkın!
Gastrobul 1. Gastronomi Zirvesi’nde, Türkiye’nin önde gelen şefleri ve yazarları ülkemizin mutfak kültürünü dünyaya sunabilmek için dünyadaki gastronomi trendleriyle yorumlayıp, keşfedilesi yeni ve farklı lezzetler oluşturmak üzere düzenlenen yemek çalıştaylarında (workshop) farklı yorumlarla tarifleri uygulayıp, değerli sunumları ve söyleşileriyle gastronomi tutkunlarını hem düşündürecek hem de lezzet keşfine çıkartacak.

Dünyada gastronomi trendleri tanıtım noktası olan Gastronomi Zirvesi, gastronomi dünyasının yerli ve yabancı profesyonellerini bir araya getirmek ve onların oluşturduğu reçeteleri sunmak suretiyle, Anadolu mutfağının, geçmişi bin yıllara dayanan “tarhana, bulgur, mısır ve nohut ve et” ile farklı lezzetler oluşturarak gastronomi dünyasına yepyeni ufuklar açacak.

Gükhan Gümüş ve Tarık Kurt Kimdir?

Etkinliği uluslararası düzeye taşıyarak Unutulan Lezzetlerimizi Tekrar gün yüzüne çıkartmak isteyen şefler Kimdir? 

Chef Gökhan Gümüş 
1985 yılında Kayseri İlinde dünya'ya gelmiştir. Eğitimini Kayseri'de  tamamladıktan Turizm ve otelcilik mezunu olan Gökhan Gümüş mesleki kariyerini Almanya , İtalya , Amerika , gibi Ülkelerde mesleki eğitim almış 22 Ülkede ise Ülkemizi temsil Ederek 14 altın madalyası bulunan ,  2014 yılında ise barış Sürecinde Diyarbakır ilinde sosyal sorumluluk projesi altında destek verip Etkinlik düzenlemiştir. Bu projede Gökhan Gümüş '' LEZZETLERİMİZ FARKLI OLSADA KARDEŞLİĞİMİZ BİRDİR. Yola çıkararak gelecek nesillere güzel miras bırakmak.  Yunanistan’da yapılan Güney Avrupa Yemek Yarışması’ndan iki bronz madalyayla dönen ünlü şef Gökhan Gümüş, Ayrıca Tayland’da düzenlenen ve bütün 72 dünya ülkesinden 5 bin katılımcının yer aldığı yarışmadan 3. Olmuştu.

Chef Tarık KURT 

1990 Bolu Mengen dünyaya gelmiştir. Atalarının mesleğini kendine hedef etmiş ve bunu daha iyi bir şekilde ilerletmek için eğitim hayatına aşçılık lisesi ve üniversitesini okuyarak devam etmiştir. Kaliteli otel ve restoranlarda çalışarak mesleğini ve vizyonunu üst düzeye getirip kendini kendine olan özgüvenle kanıtlamış gereken yüksek kademeye ulaşmıştır her zaman vizyon ve füzyonunu geliştirmek için caba harcayıp isini ve sanatını severek yapmıştır. Evli ve bir çocuk babası olan Chef meslek hayatına Bigchefs restaurantinda Chef olarak devam etmektedir.