BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.425,22

Dünyaca ünlü logoların hikayeleri

Dünyaca ünlü logoların hikayeleri

Dünyaca ünlü markaların her birinin logolarının birbirinden farklı hikayeleri var. sizler için hafızalara kazınmış bazı marka ve logoların ilginç öykülerini araştırdık...

Dünyaca ünlü logoların hikayeleri

Dünyaca ünlü markaların her birinin logolarının birbirinden farklı hikayeleri var. Sizler için hafızalara kazınmış bazı marka ve logoların ilginç öykülerini araştırdık...

Dünyaca ünlü logoların hikayeleri

LACOSTE Rene Lacoste, Fransız meşhur bir tenisçi ve aynı zamanda modacıydı. 1926’daki şampiyonayı kazandığında kendisinin tasarladığı beyaz bir gömlek giymişti. Bu gömlek, nemi tutmaya yarayan hafif kumaştan yapılmış bir gömlekti. 1927’deki Davis Kupası sırasında, timsah derisi bir bavul üzerine oynadığı bir bahis yüzünden Amerikan basını kendisine ‘timsah’ lakabını takmıştı. Arkadaşı Robert Geore, kortlarda giydiği kıyafete bir timsah resmi çizdi. Timsah logosuda böyle oluştu.

Dünyaca ünlü logoların hikayeleri

MERCEDES-BENZ Hırsızların en çok rağbet gösterdiği bir figür. Dünyada en çok tanınan markalar arasında yerini alan Mercedes’in, üç ayaklı yıldız figürü, markanın kara, hava ve sudaki gücünü tanımlıyor. Mercedes ambleminin mucidi Daimler.. Mercedes amblemi, dünyada en çok tanınan marka olmanın yanı sıra en çok çalınan figür olarak da ilk sırayı alıyor.

Dünyaca ünlü logoların hikayeleri

FERRARI Hediyelik beygir. İtalyan kontesin 1923 yılında firma kurucusu Enzo Ferrari’ye hediye ettiği at maskot, Ferrari’nin amblemini teşkil etti. Amblemdeki ana renkler sarı ile kırmızı, firma sahibinin yaşadığı komşu şehir Modena’yı ve yarışa olan sevgiyi simgeliyor.