BIST 8.728
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.240,72

Dünya ülkerindeki en ilginç yasaklar

Dünya ülkerindeki en ilginç yasaklar

Dünyanın dört bir yanında ilginç yasaklar ve bir o kadar da ilginç gerekçeleri var...

Dünya ülkerindeki en ilginç yasaklar

"Yasak" denilince akıllara insan sağlığına zararlı ürünler ya da kamu yararına aykırı uygulamalar gelir. Mentalfloss adlı internet sitesinin derlediği habere göre, dünyanın dört bir yanında ilginç yasaklar ve bir o kadar da ilginç gerekçeleri var. İşte farklı ülkelerden en ilginç yasaklar:

Dünya ülkerindeki en ilginç yasaklar

1- Bebek yürüteci: Kanada'daki bebekler, yürümeyi öğrenmek için eski bir yöntemi uygulamak zorundalar. Zira onların adım atmasını kolaylaştırmak için üretilen bebek yürüteçleri, ülkelerinde 2004 yılından beri yasak.

Bebeklerin hayatını tehlikeye soktuğu ve zihinsel gelişimlerini engellediği gerekçesiyle böyle bir karar alındığı belirtiliyor. Bu karara uymayıp da bebek yürütücüsü alanların, 100 bin dolara kadar para ve 6 ay hapis cezasına çarptırılması pek muhtemel.

Dünya ülkerindeki en ilginç yasaklar

2- Okul kantinlerinde ketçap: ‘Ketçapsız bir okul kantini de olur mu?' demeyin. Fransa, 2011 yılında okul kantinlerinde ketçap kullanılmasını yasakladı. Nedeni ise sanıldığı gibi ‘sağlığa zararlı' olduğu için değil.

Sadece ülkesinin mutfak kültürünü korumak için. Ne var ki Fransız usulü patates kızartmalarının üstüne ketçap döküldüğü de unutulmaması gereken bir gerçek.

Dünya ülkerindeki en ilginç yasaklar

3- Elektrik ampulü: Elektrik ampullerinin kullanımını yavaş yavaş sonlandırmak kolay olmadı. Küba, bu alanda en büyük gelişme kaydeden ülkelerden.

Ampullerin kullanımını, satışını ve ihracatını 2005 yılında yasaklayan ülke, floresan ampullere hızlı bir geçiş yaptı. Küba'yı takip eden ülke ise Arjantin oldu. 2010 yılında aynı uygulamayı hayata geçirdi. Ardından Avrupa ve Asya'daki pek çok ülke, yavaş yavaş floresan ampullerin kullanımını yaygınlaştırdı.