BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.309,35

Dünya turizmin Türkiye ile buluştuğu fuar

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş bu yıl 15.si düzenlenecek olan 60 farklı ülke 150’nin üzerinde, ülkemizden belde ve il, oteller ve tur operatörlerinin adeta buluşma noktası haline gelen EMITT’i kaleme aldı.

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş  bu yıl 15.si düzenlenecek olan 60 farklı ülke 150’nin üzerinde, ülkemizden belde ve il, oteller ve tur operatörlerinin adeta buluşma noktası haline gelen EMITT’i kaleme aldı.

İstanbul Tüyap Turizm dünyasının bir klasiği haline gelen ve bu yıl 15.si düzenlenecek olan EMITT için 10-13 Şubat 2011 tarihlerinde kapılarını aralayacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirilecek olan EMITT bireyselden kitlesele giden Turizm hareketlenmesi, yatırımcıların tanışmalarının, ülkeler arası davetlerin ve paylaşımların yapıldığı kurum ve kuruluşların yetkililerin belki de en çok kartvizit alışverişi yaptıkları turizm profesyonellerinin ve tatilcilerinin ilgiyle iştirak ettikleri Ekin ve ITE grup tarafından düzenlenen uluslararası bir fuar organizasyonu olarak yüz bin civarında ziyaretçiyi de ağırlayacak.

Türk Turizminin günden güne artan değeri, birçok otel yatırımı, tarihi ve kültürel yol haritasının her mevsim ayrı güzel gezip görmek ve keşfetmek isteyen yerli ve yabancı turistler için olmazsa olmaz bir turizm cenneti olması dünya ülkelerinin de ilişkilerini ve yatırımlarını kuvvetlendirdiği sektörel bir güç oluyor. Unutulmaması gereken konuda şu ki Türk turistlerin yurtdışı turlarına göstermiş oldukları yoğun ilgide gerek seyahat acentalarının gerekse ilgili ülkelerinin rekabet ve ilgi çekmek için cazip tanıtımlar ve çalışmalar yapmasına da yön veriyor.

Dünyadan Kimler Katılıyor

Almanya, Arjantin, Azerbaycan, Bahreyn, Brezilya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Dubai - Birleşik Arap Emirlikleri, Ekvator, Ermenistan, Fas, Filistin, Fransa, Güney Afrika, Hırvatistan- Dubrovnik, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kenya, KKTC, Kosova, Küba, Lübnan, Makedonya, Mısır, Özbekistan, Sudan, Suriye, Şili, Tanzanya, Tataristan- Rusya Federasyonu, Tayland, Tunus, Yemen ve Yunanistan da bir kez daha EMITT’te yerlerini alacak.

EMITT’e ilk defa katılacak Ülkeler ve Bölgeler

Yeni Ülkeler ve Başka Şehirlerde Emitt’te

ABD, Abu Dabi, Acaristan, Adigeye, Dominik Cumhuriyeti, Hırvatistan- Zagreb, Karabağ, Kore, Kuveyt, Pataya – Tayland, Rusya, Senegal, Singapur, Slovenya, Ürdün.

Bolu'nun en yeni oteli Gazelle Resort & SPA 2011 yılında kapılarını üstün hizmet anlayışıyla aralayacak. Bolu da yepyeni bir soluk olarak Türk Turizmine kayak turizminin güçlü ismi Grand Kartal yönetim kurulu başkanı Halit Ergül tarafından kazandırıldı.

Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz...

EMİTT Hep İleriye

Tüyap ta yeni salonların yapılmasına da ışık tutan ve göstermiş olduğu büyüme ile önemini arttıran fuar, organizasyondaki var olan profesyonelliği de koruyarak daha İyisine götürebilmek ve bu fuara gönül veren tüm iştirakçilerin beklentilerini karşılayabilir, kullanım alanlarıyla fuarcılıkta dünyada hızla büyüyen başarı grafiğini korumalıdır.

Her şey EMITT için EMITT Türkiye için

Fuar Organizasyonlarında Başarının İsmi


 

Ekin Fuar A.Ş. Genel Müdürü Hacer Aydın yurt dışı turlarına gösterilen ilgiyi ve EMITT’i değerlendirdi.

“Türklerin yurtdışına artan ilgisinin başında Türk lirasının değerli kalması ve bazı ülkelere vizelerin kaldırılması yatıyor. Bunun yanı sıra dünyanın en büyük 6. turizm fuarı EMITT İstanbul’da düzenleniyor olmasının da yurtdışına olan ilgiyi arttırdığına inanıyorum. EMITT’i ziyaret eden tatilciler dünyanın dört bir yanından gelen ülkeleri birinci elden tanıma fırsatı buluyor. Bu da söz konusu olan ülkelere ilgiyi artırıyor. Ayrıca EMITT’te Türk turizm profesyonelleri yurtdışından gelen turizm profesyonelleriyle bağlantı kurma şansı yakalıyor. Fuarda kurulan profesyonel bağlantılar daha sonra işbirliklerine dönüşüyor. Bu işbirlikleri de tatilcilere yurtdışı turları için cazip fırsatlar olarak yansıyor.”

EMITT Fuarları Birbirinden İlginç Renkli Karelerin Yaşanıldığı Bir Karnaval Edasında Gerçekleşiyor.

Edirne'den Van’a, Sinop'tan Marmaris’e...

Bu yıl ki EMITT Fuarında yine ülkemizin bölgesel özelliklerini yansıtan birbirinden ilginç standlar ve sunumlar katılımcıların dikkatini çekecek. Bir tarafta 2010 yılı FİBA maskotu seçilen Van Kedisi bir tarafta Hakkari kilimleri, Kars standı çok hareketli olacak bir yandan bölgenin folorik yapısını ve lezzetlerini bulma şansınız olacak,  Muş, Bitlis ve  doğunun en güzel şehirleri ve beldeleri fuardaki yerini almaya hazırlanırken Doğu Marmara  Bölgesi Sakarya dan Bolu’ya ilginç standlarla katılma heyecanını yaşarken, Sakarya Valisi Mustafa Büyük 10 numaralı salona girenler, kendilerini Doğu Marmara Bölgesi maketini içerisinde hissedecekler.

Uşak İlk defa EMITT’e katılmaya hazırlanırken kendisini de turizm değerleriyle birlikte dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin en kuzey ucu olan Sinop ta her zaman olduğu gibi EMITT’te size daha yakın olacak, tanıtım amaçlı gemi maketleri yine ziyaretçilerin ilgisini çekecek.

Burdur, Antalya , Isparta 4 mevsim yaşanılası  güzellilerini ziyaretçilere sunmaya hazırlanıyor, Marmaris ise iç turizmde Pazar payını çoğaltacak çalışmalarla fuardaki yerini alacak.

Yazmakla bitmeyecek nice güzel turizm bölgemiz bu fuara iştirak ederek ülke tanıtımımızın ve genel imajımızın daha güzel günlere taşınması için bir araya gelirken hep birlikte BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM diye EMITT’e şimdiden  hoş geldiniz derken ilk 2 günü profesyonellere, son 2 günü ise tüm kamuoyuna açık olacak olan bu anlamlı fuarı ziyaret ederek gerek kişisel tatil fikirleriniz için farklı bilgiler edinebilir gerekse sektörel anlamda planladığınız hedeflere ulaşmak için istediğiniz buluşmaları gerçekleştirebilirsiniz.

Bu arada CATHİC (Orta Asya ve Türkiye otel yatırım konferansı ) 7-9 şubat tarihlerinde ilk kez İstanbul’da gerçekleştirilecek. Bu fuarda da turizm ile ilgili önemli konferanslar ve paylaşımlar katılımcıları bekliyor olacak.

Yeni bir tatil yazısında buluşmak üzere…