BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.490,97
HABER /  DÜNYA

Dünya şokta! İngiltere dizel ve benzinli araçları yasaklıyor

Benzin ve dizelle çalışan araçları 2040 yılında yasaklayacağını açıklayan İngiltere dünyayı şaşırttı. Gerekçe ise benzin ve dizelin İnsan sağlığına zararlı olması.

Abone ol

İngiltere 2040 yılından itibaren halk sağlığını tehlikeye soktuğu gerekçesiyle  benzin ve dizel ile çalışan içten yanmalı motorlara sahip minibüs ve otomobillerin satışının yasaklanacağını açıkladı.

Bakanlar içten yanmalı motorlara sahip araçların İngiltere’de halk sağlığını tehdit eden en büyük unsur olduğunu ve geçtiğimiz yıl bunun 2.7 milyar Sterlin üretim kaybına neden olduğuna dikkat çekti.

Guardian gazetesinin haberine göre, söz konusu planın son hali temmuz ayının sonunda belirlenecek.

HAVA KALİTESİNİ ARTIRMAK HEDEFLENİYOR

Çevre Bakanı Michael Gove’un açıklayacağı planın özet bölümlerine ulaşan Guardian gazetesi, yerel belediyelere yardım ederek AB standartlarının altına düşen bazı alanlardaki hava kalitesini artırmayı hedefliyor.

Plan kapsamında, trafik ışıklarının yeniden programlanması da yer alıyor. Bunun için de belediyelere 225 milyon Sterlin bütçe ayrılacak.

Gazeteye göre bazı kaynaklar ise söz konusu değişikliklerin hala masada olduğunu bunların belediyelere uygulatılabilmesi için herhangi bir planın olmadığını savunuyor.