BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  GÜNCEL

Dünya nefesini tuttu! Füzeler peş peşe fırlatıldı

Kuzey Kore'nin hidrojen bombası testiyle alarm durumuna geçen Güney Kore, Hyunmoo II balistik füzelerini gözdağı için peş peşe ateşledi.

Abone ol

Yeryüzünü sarsan Kuzey Kore'nin hidrojen bombası testi, yeni füzelerin ateşlenmesini tetikledi. Güney Kore Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'den gelecek muhtemel saldırılara karşı Hyunmoo II balistik füzelerini ateşledi.

Ülkenin hangi noktasından fırlatıldığı açıklanmayan ve Kuzey'e yanıt niteliği taşıyan füzelerin fotoğrafları, dünyaya servis edildi. Ateşlenen füzeler gerçek mermi taşıyor.

YENİ BİR TESTE HAZIRLANIYORLAR

Fransız haber ajansı AP'nin aktardığı habere göre ise, Güney Kore, Kuzey Kore'nin yeni bir füze testine hazırlandığına dair işaretler tespit ettiklerini bildirdi.

ABD VE GÜNEY KORE TATBİKAT SAYISINI ARTTIRIYOR

Güney Kore ordusu aynı zamanda Kuzey sınırındaki Paju'da tatbikat yapıyor. Uluslararası haber ajasnları, tankların sahne aldığı tatbikattan çok sayıda fotoğraf geçti. ABD ve Güney Kore'nin artan tehdide karşı daha fazla tatbikat yapmayı planladığı bildirildi.

Amerikan haber ajansı AP, Çin sınırındaki bir kulede nöbet tutan Kuzey Koreli askerlerin fotoğrafını servis etti. Fotoğrafta, askerlerden ikisi otururken biri elinde silahla objektife bakıyor.

BASKI İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAKLAR

Alarm durumuna geçen Güney Kore ve Japonya'nın liderleri, bugün bir kez daha görüştü. Japon televizyonu NHK, Başbakan Shinzo Abe ve Güney Kore lideri Moon Jae-in'in telefonda konuştuğunu ve Pyongyang yönetimine daha fazla baskı yapılması için birlikte çalışacaklarını duyurdu.