BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.423,85
HABER /  GÜNCEL

Dünya medyası da o iddiaya şaştı kaldı!

Erdoğan'ın Amerika'yı Colomb değil Müslümanlar keşfetti iddiası dünya medyasını da şaşkına çevirdi: Gerçek umrunda değil!

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın,  “Amerika’yı Kolomb değil 1178’de Müslümanlar keşfetti”  demesi dünya medyasının da gündeminde.



Erdoğan, Latin Amerikalı İslam alimlerinin İstanbul’daki toplantısında Kristof Kolomb’un anılarında, Amerika kıtasında dağın tepesinde gördüğü bir camiden bahsettiğini savunmuş ve“Küba’daki o dağın tepesine bir cami yakışır” demişti.

Cumhurbaşkanının sosyal medyayı ayağa kaldıran bu ifadelerine dünya da kayıtsız kalamadı. İngiliz medya kuruluşu BBC’nin konuya ilişkin haberi, kısa süre içinde en çok okunanlar arasına girdi.



Erdoğan’ın sözleri Al Jazeera’nın da ‘manşet’ine yükseldi.

İspanyolca konuşan ülkelerin referans gazetelerinden El Pais de İstanbul’dan gelen ‘sürpriz haber’i okurlarına duyurmakta gecikmedi.

Haberi ilk duyuranlardan biri de İngiliz Telegraph gazetesiydi. Haberde Erdoğan’ın, tarihçilerce çürütülmüş bir iddiayı dillendirdiğine dikkat çekildi; “Bu gerçek onun hiç de umrunda değildi” ifadesi kullanıldı.