BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.427,59
HABER /  GÜNCEL

2014'teki rakiplerimiz belli oldu!

Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası elemelerinin kura çekimi Rio De Janeiro'da başladı.

Abone ol

Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası elemelerinin kura çekimi Rio De Janeiro'da başladı.

TSİ 21.00'de başlayan kura çekiminde Türkiye, Avrupa elemelerinde 2. torbada yer alıyor. Brezilya'nın doğrudan katılacağı kupada maçlar 12 Haziran-13 Temmuz'da oynanacak. Kura çekiminde 5 bölgeden 203 takımın mücadele edeceği gruplar belirlenecek. Avrupa elemeleri için kura çekimine geçildi.

RAKİPLER BELLİ OLDU

Türkiye (A) Milli Futbol Takımı, Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası elemelerinde Hollanda, Macaristan, Romanya, Estonya ve Andorra ile (D) Grubu'nda mücadele edecek. Rio De Janeiro'da yapılan kura çekiminde, takımların 2014 Dünya Kupası elemelerindeki grupları belirlendi. Brezilyalı efsanevi futbolcu Ronaldo'nun çektiği kuraya 2. torbadan giren Türkiye, ilk torbadan seri başı olarak kuraya giren Hollanda ile eşleşti. Türkiye, kurada 3. torbadan Macaristan, 4. torbadan Romanya, 5. torbadan Estonya ve 6. torbadan Andorra ile aynı grupta yer aldı.

Ev sahibi Brezilya'nın elemelerde mücadele etmeden doğrudan katılacağı 2014 Dünya Kupası'nda maçlar 12 Haziran-13 Temmuz'da oynanacak. Dünya Kupası'na Avrupa elemelerinden gelen 13 takım katılacak. Takımlar 9 grupta mücadele edecek ve grupların 8'inde 6, birinde 5 takım yer alacak. Takımlar birbirleriyle biri kendi sahasında biri deplasmanda olmak üzere 2 kez karşılaşacak. 9 grubu ilk sırada tamamlayacak takımlar Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanacak. Gruplarını 2. sırada tamamlayan takımlardan en iyi 8'i play-off turuna kalacak ve bu 8 takımdan 4'ü de Dünya Kupası bileti alacak. Gruplarda eleme maçları 7 Eylül 2012 - 15 Ekim 2013 tarihleri arasında oynanacak.

A GRUBU Galler Makedonya İskoçya Belçika

B GRUBU Malta Ermenistan Bulgaristan Çek Cumhuriyeti

C GRUBU Kazakistan Faroe Adaları Avusturya İrlanda Cumhuriyeti

D GRUBU Andorra Estonya Romanya Macaristan

E GRUBU İzlanda Kıbrıs Rum Kesimi Arnavutluk İsviçre

F GRUBU Lüksemburg Azerbaycan Kuzey İrlanda İsrail

G GRUBU Liechtenstein Letonya Litvanya Bosna Hersek

H GRUBU San Marino Moldova Polonya Ukrayna I GRUBU Finlandiya Gürcistan Beyaz Rusya

PLAY-OFF'TAN 4 TAKIM ÇIKACAK

Dünya Kupası'na Avrupa elemelerinden gelen 13 takım katılacak. Takımlar 9 grupta mücadele edecek ve grupların 8'inde 6, birinde 5 takım yer alacak. 9 grubu ilk sırada tamamlayacak takımlar Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanacak. En iyi 8 ikinci play-off'a kalacak ve bu 8 takımdan 4'ü Dünya Kupası bileti alacak. Eleme maçları 7 Eylül 2012-15 Ekim 2013 tarihleri arasında oynanacak.

RAKİPLERİ TANIYALIM

A Milli Futbol Takımımızın 2014 Dünya Kupası Grup Elemelerinde rakipleri belli oldu. Rio De Janeiro'da yapılan kura çekimi sonucunda A Milli Futbol Takımımız D grubunda Hollanda, Macaristan, Romanya, Estonya ve Andorra takımları ile eşleşti. A Milli Futbol takımımızın Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası Elemelerindeki rakiplerini kısa kısa tanıyalım...

ROMANYA

2014 yılında Brezilya'da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası elemelerinde D Grubu'ndaki rakiplerimizden biri Romanya oldu. Balkan ülkesi geride bıraktığımız son 2 Dünya Kupası'nda elemelerinde gruptan çıkamazken, 1998 Dünya Kupası'nda 2. Tur'a kadar yükselme başarısı göstermişti. Romanya, Dünya Kupası tarihinde en önemli başarısını 1994'te Amerika'da düzenlenen turnuvada gösterdi. Balkan ekibi çeyrek finale kadar yükseldiği 1994 Dünya Kupası'nda İsveç'e penaltılarla elenmişti. Romanya Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü Victor Piturca yapmakta.

MACARİSTAN

2014 Dünya Kupası elemelerinde 3. torbadan rakibimiz olan Macaristan, hala eski başarılı günlerine ulaşma çabasında. 1938 ve 1954'de finalde kaybeden Macaristan, en son 1986 Dünya Kupası'na katılabildi. Çıkış arayan ülkelerden olan Macaristan, eskisi kadar güçlü olmasa da özellikle evindeki maçlarda sıkıntı yaşatabilecek bir ekip. Tam 25 yıldır uluslararası bir kupaya katılamayan Macaristan'ın, 1964'te bir de Avrupa 3.'lüğü var. Ferenc Puskás ve Sándor Kocsis gibi efsane isimleri dünya futboluna kazandıran Macaristan, dünya sıralamasında 45. basamakta yer almaktadır. Sándor Egervári'nin çalıştırdığı Macaristan'da Balázs Dzsudzsák, Zoltán Gera ve Tamás Hajnal dikkat çeken isimler. En son Euro 2008 elemelerinde rakibimiz olan Macaristan'ı 1-0 ve 3-0'lık skorlarla iki maçtada geçmeyi başarmıştık.

HOLLANDA

Dünya Futbolu'nun önde gelen ekiplerinden birisi olan "Portakallar" lakaplı Hollanda, ilk bakışta grubun favorisi durumunda. Dünya Kupası'nda daha önce üç kere final oynayan ancak hiç müzesine götüremeyen ekip, bir kere de turnuva dördüncüsü olma başarısı gösterdiler. Özellikle hücum hattında sahip olduğu yıldız futbolcular ile dikkat çeken Portakallar kadrosunda, Barcelona'da oynayan İbrahim Affelay, AC Milan'dan Van Bommel, Tottenham'dan Van der Vaart, İnter'den Wesley Sneijder, Liverpool'dan Dirk Kuyt, Bayern Münih'ten Arjen Robben, Arsenal'den Robin van Persie gibi dünyaca ünlü isimleri bulunduruyor. Teknik direktörlüğünü Bert van Marwijk'in yaptığı Hollanda Milli Takımı ile 17 Kasım 2010 tarihinde bir hazırlık maçında karşı karşıya gelmiştik ve karşılaşmayı Klaas-Jan Huntelaar'ın attığı tek gol ile Hollanda kazanmıştı. Türk Milli Takımı teknik direktörü Guus Hiddink'in ülkesi ve 1994-1998 yılları arasında çalıştırdığı Hollanda 2010 Dünya Kupası elemelerinde 6'da 6 yaparak Afrika'ya gitmeye hak kazanan ilk takım olmuştu. 2010 Dünya Kupası'nda oynadığı futbol ile herkesi kendisine hayran bırakan Hollanda, finale kadar yükselmiş ancak finalde İspanya'ya uzatmalarda yediği gol ile 1-0 mağlup olmuş ve kupaya çok yaklaşmasına karşın sahip olamamıştı.

ANDORRA

2014 Dünya Kupası elemelerinde bir diğer rakibimiz olan Andorra takımı, agresif yapısı ile dikkat çekiyor! Uluslararası futbol ile 10 yıl kadar önce tanışan Andorra takımı, uluslararası karşılaşmalarda pek başarılı bir grafiğe sahip değil. Oynadığı uluslararası karşılaşmalarda sadece 3 galibiyet alabilen Andorra takımı, bu üç galibiyeti Beyaz Rusya, Arnavutluk ve Makedonya takımına karşı almış ve bu karşılaşmaların hepsini kendi sahasında oynamıştı. Avrupa Şampiyonası'na 2000 ve 2008 yılları arasında katılan Andorra takımı, bu iki yılda da elemeleri geçemediler. Andorra takımı Dünya Kupasına ise 2002 ve 2010 arasında katılan Andorra takımı yine elemeleri geçemezken, 2006 Dünya Kupası'nda en çok kart gören takım olarak tarihe geçmişti.

ESTONYA

A Milli Futbol takımımızın bir diğer rakibi de, 2010 Dünya Kupası'nda rakibi olan Estonya takımı. 1991 yılında Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra bağımsızlığına kavuşan Estonya, o tarihten sonra düzenlenen Avrupa Şampiyonaları ve Dünya Kupaları'na katılma başarısına erişemedi. Estonya 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde E grubunda toplamda oynadığı 12 karşılaşmada sadece 7 puan toplayabildi. 2010 Dünya Kupası Grup Elemelerinde karşılaştığımız Estonya'yı Kadir Has Stadı'nda oynanan karşılaşma sonucunda 4-2'lik skorla mağlup etmiştik. Milli takımız Estonya ile şuana kadar 5 karşılaşma oynarken; bunlarda ikisinde galip geldi ve 3 karşılaşma da beraberlik ile sonuçlandı. Estonta Milli Takımının teknik direktörlüğünü Tarmo Ruutli yaparken; takımın en tanınmış oyuncusu ise 2005-2006 yıllarında Arsenal forması giymiş olan ve hala İngiltere'de futbol kariyerini sürdüren 39 yaşındaki deneyimli kaleci Mart Poom.