BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  GÜNCEL

Dünya Erkekler Günü ne zaman 2018- anlamı ne?

8 Mart Kadınlar günü var da neden Erkekler Günü yok diye yakınanlar farkında değil ama aslında Erkekler Günü de var. 64 ülkede kutlanan Dünya Erkekler Günü 17 Kasım'da kutlanıyor. Peki erkekler günü neden kutlanıyor, anlamı ne?

Abone ol

Neden Erkekler Günü yok diye arama yapan binlerce kişi aslında Erkekler gününün de olduğunu öğrendi. Dünyada 64 ülke tarafından kabul gören ve kutlanan bu günün tarihi 17 Kasım. Peki ama erkekler günü neden kutlanıyor, anlamı ne ve Türkiye'de kutlanıyor mu?

9 Kasım Dünya Erkekler Günü'nün amacı nedir?

Erkek sağlığı ve erkek çocuklarının sağlığı,
Cinsiyetler arasındaki ilişkileri geliştirmek - (Bir an düşündüm de KizlarSoruyor'un misyonu ile oldukça uyumlu bir amaç bu...)
Cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek
Pozitif rol model olabilecek erkekleri öne çıkarmak...

Erkeklere yönelik cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekiliyor

Kutlama yapılan toplumdaki erkeklerin; evlilik, aile, iş hayatı ve çocuk bakımı konularındaki başarılarına değiniliyor ve bu konularda erkeklere yönelik negatif tutumlara dikkat çekiliyor. Erkeklerin her gün; çalışma hayatlarında, baba ve eş olarak, arkadaş olarak, aile bireyi olarak yaptığı fedakarlıkların neler olduğu tartışılıyor. Ayrıca öne çıkarılan pozitif rol modeller aracılığıyla, diğer erkekler de daha iyi bir erkek olmaya özendiriliyor.

60'dan fazla ülkede kutlanıyor; Nasıl bir etkinlikle kutlanacağı konusunda herhangi bir sınırlama yok. Okullarda, iş yerlerinde, sokaklarda, seminer alanlarında; erkekleri ve erkek çocuklarını ya da baba-oğul olarak erkekleri öne çıkaran etkinlikler düzenlenebiliyor.

Bu bilgileri ağırlıklı olarak, bugüne özel düzenlenmiş resmi web sitesindekindeki bilgiler ışığında sıraladım.