BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  DÜNYA

Dünya Engelliler Günü'nde engelli olma

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, engelleri ortadan kaldırmak için durmak nedir bilmiyor...

Abone ol

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, engelleri ortadan kaldırmak için aralıksız sürdüğü projelerine bir yenisini daha ekledi.

 “ENGELLİ OLMA” sloganı ile başlayan kampanya, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ve ekranların sevilen sunucusu Zahide Yetiş işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

TOFD’nin öncelikli çalışmaları arasında yer alan ‘Önlenebilir Kazalar’ konusunun temel alındığı kampanya, 3 Aralık Dünya Engelliler haftasından başlayarak 4 ay boyunca devam edecek.

KAMUOYUNUN KAZALARA KARŞI UYARILMASI HEDEFLENİYOR

Omurilik felcine sebep olabilecek kazalara dikkat çekmek üzere hazırlanan görseller, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla sergilenecek. ‘Önlenebilir Kazalara’ dikkat çekmeyi amaçlayan kampanya için; “Doktorum” programının sunucusu Zahide Yetiş gerçekleştirilen prodüksiyonda farklı mesajlar veriyor. Zahide Yetiş’in yer aldığı fotoğraflarda ki mesajlarla, kamuoyunun kazalara ve kazalar sonrasında oluşabilecek durumlara karşı uyarılması ve bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Kampanya ayrıca www.engelliolma.com web sitesi ile sürekliliği amaçlıyor.

ZAHİDE YETİŞ BİLİNÇLİ İLK YARDIMA DAVET EDİYOR

Sığ Suya Balıklama Atlama, Ev kazaları, Trafik kazaları ve İş kazaları gibi pek çok kazanın, alınacak önlemlerle önüne geçileceğini tüm kampanyalarında duyuran Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, “ENGELLİ OLMA” sloganı ile başlattığı bu kampanyada bireysel önemlerin önemine dikkat çekiyor.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ve Zahide Yetiş; tüm vatandaşları öncelikle kazaların önüne geçilebilmesi için dikkatli olmaya, bireysel önlemlere rağmen engellenemeyen kazalara karşı ise, bilinçli ilk yardıma davet ediyor.

İstanbul’dan başlayıp tüm Türkiye’ye ye yayılması hedeflenen kampanya, başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri, DCM Production, By Led Bilişim ve BBM-Büyük Baskı Merkezinin katkılarıyla hayata geçirildi.

TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş, “Kampanyanın yurt genelinde yayılabilmesi için özellikle Valilik, Belediye ve Üniversite yönetimlerini destek olmaya davet etti.