BIST 9.530
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.474,99
HABER /  GÜNCEL

Dünya durursa ne olur?

Dünya bir gün kendi etrafında dönmekten vazgeçerse ne olur hiç düşündünüz mü? Bakın neler olurdu...

Abone ol

Bir gün bakıyoruz ki dünya kendi etrafında dönmeye nokta koymuş. Neler olabileceğini tahmin edebiliyor musunuz? Hemen belirtelim önümüzdeki bir kaç milyon yıl içinde böyle bir durum söz konusu değil.
Ama şayet durursa bakın neler olur;
Dünya kendi etrafında yaklaşık olarak 1800 kilometre hızla dönüyor. Normalde hissetmediğimiz bu hızı, dünyanın durması halinde fena halde hissedeceğimizden emin olabilirsiniz.

Dünya dursaydı öncelikle atmosfer dünyadan bağımsız olarak aynı hızla dönmeye devam ederdi. Bu ise insanlık ve doğa için büyük bir felaket olurdu. Atmosferin dönmeye devam etmesi devam, yeryüzünde ne varsa önüne katıp, silip süpürmesi demek. Yani topraklar, ağaçlar, binalar, insanlar ve hayvanlar bu hızın etkisi ile atmosfere doğru savrulurdu.

Dünya durduğu taktirde gezegenimizin güneşe bakan yüzü aydınlık diğer yüzü ise 6 ay boyunca karanlık olacaktı. Yılın ikinci yarısında ise durum tersine dönecekti.

Bu durum iklimleri doğrudan etkileyecek. Mevsimlerdeki yavaş geçiş yerine çok hızlı ısı değişikleri görülecekti.

Dünyanın durması ile radyasyon dengesi de altüst olurdu. Dünya dönmediği taktirde manyetik alanın etkisi kaybolacaktı. Bu durumda kozmik ışıklardan korunmak mümkün olmayacaktı. //