BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,94
ALTIN 2.426,76
HABER /  DÜNYA

Dünya bu ayaküstü görüşmeye kilitlendi

Obama, Putin'den Ukrayna için şiddetin azaltılmasını isterken, Rus lider ise ayaküstü görüşmede Suriye'yi gündeme getirdi.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Peru'nun başkenti Lima'da yapılan Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesinde ABD Başkanı Barack Obama ile ayaküstü 'kısa bir sohbet' gerçekleştirdi.

Liderlerin ne konuştuklarına dair bir açıklama yapılmazken, bu konuşmanın 20 Ocak'ta görevi Donald Trump'a devredecek olan Obama ile Putin'in son görüşmesi olabileceği belirtiliyor. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, Putin ve Obama'nın APEC oturumundan önce selamlaştıklarını ve sohbet ettiklerini söyledi.

​Peskov, daha önceki açıklamasında Putin ve Obama’nın etkinlik boyunca birkaç kez bir araya geleceğini ifade ederek, "Bu akşamki yemekte kısaca görüşecekler. Yemek, ikisinin de katıldığı ilk etkinlik olacak. Ve sonrasında da yarın bir tam günümüz var" demişti.

Kremlin sözcüsü, Putin ve Obama arasında gerçekleşecek görüşmelerle ilgili olarak önceden bir anlaşmaya varılmadığını belirtmişti.

BEYAZ SARAY: SURİYE VE UKRAYNA'YI GÖRÜŞTÜLER

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Obama ile Putin'in 4 dakika süren görüşmesinde, Suriye ve Ukrayna konularının ele alındığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Putin'e Ukrayna'nın doğusundaki krizi sonlandırmak için geçen yıl imzalanan Minsk Anlaşması'ndan doğan yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulunan Obama'nın, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan diğer ülkelerle Suriye'deki şiddetin azaltılması için girişimler üzerinde çalışmayı sürdürmelerini istedi.