BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.424,63
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Dün gece Mavi Ay nerede görüldü?

Mavi ay nerede görüldü? İstanbul'da dolunay görüldü ama ay mavi renge bürünmedi. İskenderun'da ise Mavi ay görüldü.

Abone ol

İstanbul’da Temmuz ayı içerisinde dolunay 2’inci kez görüldü. Görülen dolunayla birlikte İstanbul Boğazı’nda eşsiz güzellikte bir manzara oluşurken, beklendiği gibi ay mavi renge bürünmedi.

TOZ BULUTU VE VOLKANİK PATLAMALAR NEDENİYLE RENGİ MAVİYE BÜRÜNÜYOR

Dünya’da meydana gelen volkanik patlamalar ve orman yangınlarından oluşan toz bulutunun etkisiyle, temmuz ayının son günleri içerisinde ayın mavi renge bürünmesi bekleniyordu. Fakat temmuz ayı içerisinde ikinci kez görünen dolunayın renginde herhangi bir değişiklik olmadı.

Bu ay içerisinde ikinci kez görülerek gökbilimcileri ve vatandaşları heyecanlandıran dolunay, İstanbul’da mavi ay yerine, dolunay olarak yüzünü gösterdi. Bundan sonraki mavi ay görüntüsünün, 2018 yılında görülmesine ihtimal veren gökbilimciler, bir sonra ki mavi ay tarihini ise 2034 olarak belirtiyor.

Tarihte ilk kez 1883 yılında görüldüğü bilinen ‘Mavi Ay’ın en sonra 1991 yılında görülmesi beklenmişti.

i̇skenderun-mavi̇-ay.jpg

İSKENDERUN'DA GÖRÜLDÜ

Bir ay içerisinde ikinci dolunay olarak tanımlanan Mavi Ay İskenderun’da böyle görüntülendi.
Nadir yaşanan bir doğa olayı olarak bilinen Mavi Ay bir takvim ayında ikinci dolunay olarakta biliniyor. Enson 2012 ağustos ayında görünen Mavi Ay’ın gökyüzünde mavi tonlarla görülmesi ve daha çok ışık saçması dikkat çekti. Gökbilimcilerin tahminlerine göre bir dahaki Mavi Ay’ın 2018 ve 2020 yıllarında yaşanması bekleniyor.

mavi̇-ay.jpg

İSTANBUL'DA GÖRÜLMEDİ

i̇stanbul-dolunay.jpg

Mavi ay olarak görülecek Süper Dolunay Kova burcunda gerçekleşiyor peki boğa burcunu nasıl etkileyecek? Asroloji uzmanı Demet Baltacı Süper ayın burçlara etkilerini ve boğa burcuna neler getireceğini yorumladı.

Mavi renkte görünecek olan dolunay kova burcunda gerçekleşecek. Hava elementinin sabit nitelikli burcu Kova, özgür, sosyal, orijinal enerjisiyle geçmişten çok gelecekle ilgilidir. Bu nedenle kalıplaşmış değerlerin yıkılması, reformlar, devrimler, değişimler, projeler, umutlar, icatlar, bilim, teknoloji, uzay, astronomi, astroloji Kova burcunun konusudur. Son derece bireysel ve özgür enerjiler taşımasına rağmen grup faaliyetleri, organizasyonlar, toplumsal kavramlar da Kova ile bağlantılıdır. Tek tek bireylerde başlayan ve gruplar aracılığı ile büyük kitleleri etkileyen önemli değişimler Kova burcunu tanımlar. Aslan-Kova aksında yerleşen Ay ve Güneş, bireysel istekler, kişisel egolar, hırslar ile toplumsal kavramlar, kitlelerin menfaatleri arasında çekişmeler yaratabilir.

SÜPER DOLUNAY BOĞA BURCUNU NASIL ETKİLEYECEK
Dolunay kariyer yaşamınız ile ilgili önemli gelişmeler meydana getirebilir. Bazı kararlar alabilir, geleceğinizi şekillendirecek dönüşümler yaşayabilirsiniz. Aile büyükleri ile ilgili sorumluluklar artabilir. Kendinizi toplum önünde ifade etmenize fırsat verecek gelişmeler yaşanabilir.

SÜPER AY BURÇLARI NASIL ETKİLEYECEK
Dolunay haritasında Akrep burcu yükseliyor. Dolunay haritanın üçüncü evinde gerçekleşecek. Üçüncü ev horoskopta yakın çevre ilişkileri, iletişim, eğitim, akrabalar, komşular, yolculuklar, ulaşım, trafik ile ilgili konuları öne çıkarıyor. Yönetici Satürn Akrep burcunda ve retro… Aslan burcundaki Jüpiter ve Başak burcundaki Regulus ile birleşen retro Venüs ile kare açı yapıyor. Yükselen Akrep krizler, dönüşümler, ölüm, yeniden doğum, finans, ortak paylaşımlarla ilgilidir. Kova dolunayını bu temalarla birlikte deneyimleyeceğiz.

Dolunayda Ay’ın ışığı bilinmeyen gizli kavramları aydınlatabilir, önemli farkındalıklar ortaya çıkarabilir. Dolunay öncesi ve sonrası birkaç gün olaylar hızlanabilir ve gündemimiz değişebilir. Yeniayda başlayan bazı girişimlerin sonuç verdiği, düşüncelerin olgunlaştığı bir dönemdir. Duygusal hassasiyetlerin artması, bedensel ve ruhsal hastalıkların artması mümkün.

DOLUNAYIN SAĞLIK ETKİLERİ NELER?
Kova burcu bedenimizde ayak bilekleri, baldırlar, dolaşım sistemi ve toplar damarları, varisleri yönetir. Aslan burcundaki Güneş ve Jüpiter kalp ve tansiyon sorunlarını da arttırabilir. Dolunay öncesi ve sonrası birkaç gün bu bölgeleri zorlamamak ve dinlenmek doğru olacaktır. Ailedeki olgun ve yaşlı kişilere özellikle dikkat etmek gerekebilir.

MAVİ DOLUNAYIN (SÜPER AY) ÜLKEMİZE ETKİSİ
Dolunay ülkemizin horoskopunun sekizinci evinde meydana gelecek. Bu evl ekonomi, finansal ilişkiler, bankalar, ölüm, miras, sigorta, vergi, yer altı, kanalizasyonlar, uluslararası borçlar ile ilgilidir. Dolunay derecesi TC horoskopunun ilerlemiş Güneş’i ile birleşiyor ve natal Güneş’e de kare yapıyor. Güneş ülke haritasında liderler, yöneticiler ile ilgilidir. Dolunay döneminde liderleri etkileyecek dönüşümler meydana gelebilir.

Aslan burcundaki Jüpiter ve Başak burcundaki retro Venüs Akrep burcundaki Satürn ile kare açı yapacak. Finans piyasalarında spekülatif hareketler artabilir. Bu dönemde maddi konulara temkinli yaklaşmalıyız ve risk almamalıyız.