BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.475,38
HABER /  EKONOMİ

Dün ateşi yükselen dolar güne nasıl uyandı? 15 Ocak dolar kuru

Donald Trump'ın küstah açıklamaları sonrası 5.54'e kadar çıkan dolar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump'ın telefon görüşmesi sonrası yönünü aşağı çevirdi. Dolar 15 Ocak Salı sabahına 5.46 seviyesinde uyandı ancak gözler akşam saatlerinde yapılacak Brexit oylamasında.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımlar yapacağına dair skandal açıklaması sonrası doların tansiyonu yükselmişti. 5.54'leri gören dolar dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı arasında yapılan telefon görüşmesi sonrası sakinleşmeye başladı.

Dolar 15 Ocak salı sabahına 5.46'dan uyandı. Küresel piyasalar bugün akşam saatlerinde yapılacak Brexit oylamasının sonucunu bekliyor.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, “TL’nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 1’i aşmış durumda. Geçen hafta jeopolitik endişelerle belirginleşen negatif ayrışma trendinin bugün güç kazandığını görüyoruz. En büyük etki Trump’ın açıklamaları. ABD ile ilişkiler ve Suriye süreci piyasada yakından izleniyor. İki ülke ilişkilerinin yeniden gerilmesi durumunda satış baskısı da kuvvetlenebilir”

PİYASALARIN GÖZÜ FAİZ KARARINDA
Öte yandan düşük gelen Aralık ayı enflasyon verisi ardından  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB)  yarın yapacağı Para Politikası Kurulu  (PPK) toplantısında alacağı karar da piyasalarda takip ediliyor. Yüzde 24 seviyesindeki bir hafta vadeli repo faizinde değişiklik beklenmiyor. İşte kurdaki son durum:

Saat 17:15'te kur

Saat 09:49'da kur

Saat 08:54'te dolar, euro ve sterlin

Erdoğan-Trump görüşmesi sonrası dolar nasıl etkilendi?