BIST 8.739
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.234,82
HABER /  MEDYA

Dumanlı'dan kurşun gibi sözler!

Zaman'dan Ekrem Dumanlı, gözaltına alınan kardeşiyle ilgili soruları cevapladı. Dumanlı, bir dönem dostlarım dediği meslektaşlarına ateş püskürdü.

Abone ol

İNTERNETHABER- Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, eski dostlarım dediği gazeteci arkadaşlarına çattı! Gözaltına alınan polis kardeşinin üzerinden Zaman'a ve haram lokma yemedik sözünün intikamının alınmaya çalışıldığını iddia eden Dumanlı, bu gazetecilerin 5- 10 yıllık mal varlıklarını açıklamalarını istedi.

Ekrem Dumanlı, Bugün TV'de son operasyonla gözaltına alınan kardeşi ve taltif iddialarına cevap verdi. Gözaltına alınanların dışında, halen görevde olan çok sayıda kişinin çeşitli başarılarından dolayı devlet yetkilileri tarafından ödüllendirildiğini söyleyen Dumanlı, 3 veya 5 maaş tutarındaki bu ödüllerin 100 ila 300 lira arasında olduğunu söyledi. Maaş denilerek algı yaratılmaya çalışıldığını iddia eden Dumanlı, 17 ve 25 Aralık operasyonları sonrası "haram lokma yemedik" sözünün intikamının alınmaya çalışıldığını iddia etti.

İşte Dumanlı'nın o çok sert sözleri;

"O benim kardeşim ben de onun abisiyim. Benim de dünyada bir tane evim yok, bağım yok hamdolsun. Bunu bir fedekarlık olarak söylemiyorum, bu bir hayat tercihidir. Bir televizyon programında söylediğim için bir daha söylüyorum. Ben öldüğümde eğer arkamda bir ev bırakırsam, dostlarım gelsin mezarıma tükürsün.

"STAR, SABAH VE YENİŞAFAK YÖNETİCİLERİNE HODRİ MEYDAN"

Star'ı, Sabah'ı, Yenişafak'ı yöneten arkadaşlar yürekleri varsa aynı sözü söylesinler. Hodri meydan diyorum! Eğer insanları yolsuzlukla, usulsüzlükle suçluyorsanız. Bütün o yayın yönetmeni arkadaşlara sesleniyorum, o gazeteleri yöneten arkadaşlara sesleniyorum. Buyurun son 5 yıllık, 10 yıllık kendi mal varlıklarımızı ortaya koyalım. Yakınlarımızı, kardeşlerimizi akrabalarımızı koyalım.

"MİLYARDER OLDUNUZ"

Milyarder oldunuz ama satılık kalem olmak zorunda değilsiniz. Mallara, mülklere gömüldünüz. 500 dolarlık purolar içiyorsunuz için ne içerseniz için. Nargilelerinizi tüttürürken sabaha kadar o Necip Fazıl'ın ifadesiyle, fikrin fahiyesi mi olursunuz zambarası mı olursunuz, ne olursanız olun ama başkasına iftara etmeyin. Yalan söylüyorsunuz. 

"ALGI OPERASYONU YAPILIYOR"

Her birinin arkasında bir süflör var, bunların kulaklarına bir şeyler söylüyor. Beş gazete birden aynı manşeti nasıl atabilir? Hepsi haram yeme üzerine. Burada iki şeyi görüyorum. Bir benim kardeşim olması nedeniyle Zaman yöneticisi üzerinden bir algı, bir de haram lokma yemedim sözünün intikamını almak istiyorlar.

"O LAF BATMIŞSA, DOKUNMUŞSA..."

Kardeşim, güzel arkadaşlarım. Eski arkadaşlarım, eski mücahitler. Haram lokma yemedim lafı bir yerinize batmışsa, dokunmuşsa aynı sözü siz de söyleyin. Çıkın deyin ki haram lokma yemedim. O zaman vatandaşta size şunu sorsun. Şu konaklar, şu villalar nereden geldi. 30 milyon eurolar sıfırlandığı halde, buralara nasıl gelindi? O konaklar nasıl alındı?

"YÖNETİM KURULU ÜYELİKLERİ..."

Kaleminizi neye karşılık hibe ettiniz. Aylık kazancınız nedir, yıllık getiriniz nedir? Kamu kuruluşlarında yahut yarı kamu kuruluşlarında, yönetim kurulu üyeliğiniz var mı? Kamu televizyonunda bir şeyler yapıyor musunuz? Kamu ajansından bir şekilde nemalanıyor musunuz? Bazı havayolları, karayollarında sizi neyle nemalandırıyorlar ki haram lokma yemedik diyenlere karşı biz de haram lokma yemedik diyemiyor sunuz? 

"GÜRÜL GÜRÜL SÖYLEYİN"

"Haram lokma yemedim" lafı sizi rahatsız ediyorsa siz de gürül gürül bu sözü söyleyin. Şimdi haram lokma yemedim diyenlerin listesini vermişler. Şu kadar, bu kadar taltif aldığını söylemişler. Peki bu taltiflerde bir usulsüzlük var mı? Biraz da abartıyorlar bunu!

"100 LİRA İLE 300 LİRA ARASI"

Devletin maaş dediği şey çıplak 100 lira ile 300 lira arasında bir şey! Yani vatanday zannediyor ki üç maaş deyince zannediyor ki 3 bin lira 5 bin lira. Hayır bu rakam 100 lira 300 lira bir şey. Bir polis memuruna taltif yapıldığında 45 lira ile 70 lira veriyorlar. En üst amir ise 300 lira alıyorlar. Yahu bu o ayakkabı kutularında yakalanan, İranlı soytarının bahşişi değildir bunlar. Eğer bu çocuklar, bir iş şapmış ve devlet büyükleri bir taltif edelim diyorlarsa bunu devlet büyükleri yapmıştır. 

"İNTERNET SİTELERİNDEN ÖĞRENİYORUM"

Çok acıdır buradan söylüyorum! Sayın hakimlere, savcılara, Sayın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a ve devlet yetkililerine sesleniyorum. Kardeşimin soruşturma geçirdiğini daha doğrusu gözaltı kararı olduğunu MİT ile irtibatlı olduğu iddia edilen internet sitelerinde gördüm. Ne oluyor kardeşim? Devlet işini böyle mi yapıyor. Eğer gerçekten daha resmi şeyler belli olmadan bile bir kısım gazetelerin internet siteleri ile MİT ile bağlantısı olduğu iddia edilen ve yalanlanmayan bir takım twitter hesaplarından eğer siz kardeşiniz gözaltına alındığını öğreniyorsanız, kim kiminle hangi kapalı kapılar ardından hangi algı operasyonhunu yaptığı düşünmesi lazım. Bu tipik bir internet andıcıdır. Mutlaka hesaba çekilecektir bu dünyada. Olmasa ne olur? Hukuk herkese lazım. Bu dünyada çekmese öbür dünyada çeker."