BIST 9.710
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.426,61
HABER /  MEDYA

Dumanlı'dan Erdoğan'a Cemaat PKK’dan beter yanıtı

Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemaatle ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Abone ol

Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Cemaat PKK’dan daha beter.” açıklamasına sert çıktı.

Hükümet cemaat kavgasında ortalık toz duman. Cumhuraşkanı Erdoğan'ın cemaate yönelik son sözleri cemaatin gazetesi Zaman'ın tepe ismi Dumanlı'yı kızdırdı. Yazar, "İnsaf yahu" başlıklı bugünkü köşesinde eleştirilere böyle yanıt verdi:

"Recep Tayyip Erdoğan bir grup gazeteciye “Cemaat PKK’dan daha beter.” demiş. İnsaf! Güya Cemaat ülkeye daha çok zarar vermiş. Zerre kadar gerçeği yansıtmayan bu cümlelerde derin bir garaz, iflah olmaz bir nefret, ucu bucağı olmayan bir şiddet görünüyor.

PKK, silahlı bir örgüt. Şehit ettiği asker ve polis bir yana; halktan katlettiği (Kürtler dahil) binlerce insan var. PKK ile sürekli müzakere yapıldığı ve bunun direktifinin Erdoğan tarafından verildiği net bir şekilde ortaya çıkıyor.

CEMAAT SİVİL DEMOKRAT VE BARIŞÇI

Cemaat dediğiniz hareket ise daha Erdoğan yokken bile var olan bir sosyal gerçeklik. Onlarca yıl içinde binlerce kere testten geçmiş, sivil, demokrat, barışçı kimliği ile dünyanın dört bir yanında hizmet etmiştir. Kıskanmaya, emeklerine göz dikmeye, yerine çakma oluşumlar ihdas etmeye gerek yok. Değer üretme mevzuunda kabızlıktan kurtulamayan bütün oluşumlar, var olan değerleri tüketmeye çalışır. Sonuç! Tabii ki hüsran.

Cemaat hakkında yapılan bütün irrasyonel tespitler, beyin yıkamaya yönelik yayınlar, aslında hizmeti daha geniş kitlelere ve uluslararası arenaya taşıyor. Korkutmaya yönelik gayretler de boşuna. Hizmet’e gönül veren hiçbir fert zulümden korkmaz. Anlaşılamayan şu: Bu korkusuz insanlar, dik duruşlarını şov olsun diye yapmıyor; verdikleri sınavın dünyada mükafatını da beklemiyor…

“Cemaat PKK’dan beter” lafı talihsiz bir tespittir. Toz-duman dağılınca, ölçüsü kaçmış bu tip sözler didik didik edilir; demokrasi ve hukuk platformunda herkes hesaba çekilir. Ve bütün ehli vicdan feryat eder: İnsaf yahu!"