BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Dumanlı: Zalime boyun eğmek yok

14 Aralık operasyonu ile gözaltına alınan Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı dahil 8 kişi serbest bırakıldı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca dahil 4 kişi hakkında ise tutuklu yargılanma kararı verildi.

Abone ol

14 Aralık operasyonu ile gözaltına alınan Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı.

Dumanlı dahil gözaltına alınan 8 kişi hakkında "adli kontrol" uygulanarak, tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca dahil 4 kişi hakkında ise "terör örgütü kurmak ve yönetmek" ile "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklama kararı verildi.

Adliye çıkışında basına konuşan Ekrem Dumanlı, kendisinin yalnızca iki yazı ve bir haber nedeniyle suçlandığını söyleyerek "Zalimlere boyun eğmek yok" dedi.

Dumanlı sözlerine şöyle devam etti:

"Herkes sussa, basın susmaz. Herkes korksa medya korkmaz. Medya da korksa, Zaman korkmaz."

'Kimseye diyet borcumuz yok'

Kalabalığın "Herkes sussa Zaman susmaz" sloganları atmasının ardından, Dumanlı şunları söyledi:

"Kimseye diyet borcumuz yok. Hiçbir kanunsuz işimiz yok. Zalimlere boyun eğmek yok."

İki yazı ve bir haberin talimatla yazıldığı gerekçesiyle suçlandığını ifade eden Dumanlı, "Hangi yazar talimatla yazı yazıyor? Bizi kendinizle neden karıştırıyorsunuz? Bizde satılık kiralık kalem yok" dedi.

Suçlandıkları haber ve yazılarda kanun dışı hiçbir şey olmadığını belirten Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, "Türkiye'de artık kimse güvende değil. Sokak sokak, dosya dosya ulaşanlar, yalancı şahitlik yapmak üzere gizli tanık sıfatıyla bir kısım güvencelerle insanlar hakkında bir kumpas yapılmakta. Her an herkesin karşısına tetikçi, satın alınmış adam 'evet ben bunu suç işlerken gördüm' diyebilir" ifadelerini kullandı.

'Robert de Niro'yu da, Jodie Foster'ı da tutuklayın'

Dumanlı, kendisine yapılan suçlamaların hayali olduğunu ve Mahkeme'de bunu bir Hollywood filmine atıf yaptarak açıkladığını söyledi:

"Sayın savcım, Deep Impact diye bir film var. Orada kıyamet kopmak üzereyken Amerikan Başkanı siyah oluyor. Tarihte görülmüş değil. Bir siyahi insanın başkan olacağına dair emare yok. Sizin işlettiğiniz mantık devam edecekse, 15 yıl önce çekilen bu filmi yapanları tutuklamak lazım. O zaman oynayanları da tutuklayın, Robert de Niro'yu da tutuklayın, Jodie Foster'ı da tutuklayın."

Tutuklama talebi için ifade veren Dumanlı suçlamaları reddetmiş, Karaca ise "mahkemenin tarafsızlığını ve bağımsızlığını yitirdiğini" öne sürerek, sorgu hakimine ifade vermemişti.

14 Aralık'ta sabaha karşı İstanbul dahil 11 ilde eşzamanlı olarak yürütülen operasyonla 32 kişi hakkında gözaltı kararı çıkmıştı.