BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,13
ALTIN 2.303,58
HABER /  GÜNCEL

Dumankaya İnşaat sahibi kim cemaat operasyonunda bütün aile...

Dumankaya İnşaat'a paralel yapı operasyonu... Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinden Dumankaya İnşaat'ın sahipleri Uğur Dumankaya ve Halit Dumankaya gözaltında. İşte Dumankaya'nın sahipleri kimdir neden gözaltındalar sorusunun yanıtı.

Abone ol

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ve Dumankaya Onursal Başkanı Halit Dumankaya cemaat operasyonu sonrası gözaltına alındılar. Gözaltına alınanlar arasında Halit Dumankaya'nın oğlu Semih Serhat Dumankaya ve şirketin yönetim kurulu üyesi Ayla Dumankaya Pirinçi de gözaltına alınanlar arasında. 

DUMANKAYA OPERASYON CEMAATE HİMMET SUÇLAMASI

Anadolu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Önelge'nin yürüttüğü soruşturmada Dumankaya İnşaat'ın sahiplerinin de aralarında bulunduğu 100'e yakın isim, 2004-2015 yılları arasında 'Paralel Devlet Yapılanması'na 'himmet' adı altında yaklaşık 50 milyon lira finansal destek sağlanmakla suçlanıyor. 

UĞUR DUMANKAYA KİMDİR KARDEŞİYLE YOLLARINI AYIRMIŞTI

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, yakın zamanda amcası İbrahim Dumankaya'yla yollarını ayırmış şirket bölünmüştü. Ayrılık sonrası gündeme gelen Uğur Dumankaya, 1970 İstanbul Kartal doğumlu. 

Dumankaya, Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinden mezun oldu ve İstanbul Üniversitesi’nde İşletmecilik İhtisas Yönetimi üzerine Master yaptı. 1994 yılından itibaren Dumankaya İnşaat bünyesinde çeşitli görevler üstlenmiş olan Uğur Dumankaya, şu an Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.

Uğur Dumnkaya kimdir Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı gözaltında

Evli ve 4 çocuk babası Uğur Dumankaya İngilizce biliyor.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Gayrimenkul Yatırım Ortakları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Üyesi, İVİAD, AMPD, ve Galatasaray Spor Kulübü üyesi.

EN SON VODAFONE ARENA'NIN AÇILIŞINA KATILMIŞTI

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Twitter hesabından en son açıklaması geçen hafta Vodafone Arena'nın açılışında atmıştı. Koyu bir Galatasaraylı olan Uğur Dumankaya, 

"Yine biber gazını yedik...Ama stad bayağı güzel..Ama Galatasaray Stadı hala emsalsiz...keşke gecebilseydiler..." tweetini atmıştı.

HALİT DUMANKAYA KİMDİR ERDOĞAN'IN HEMŞEHRİSİ

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya, Uğur Dumankaya'nın babası. Halit Dumankaya, 1943 yılında Rize ilinin İkizdere ilçesinde doğdu.

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini 2. sınıfa kadar okuyan Halit Dumankaya, inşaat sektörüne inşaat malzemeleri satarak girdi. 1963 yılında kardeşi İbrahim Dumankaya ile birlikte Dumankaya İnşaat’ı kurarak taahhüt işleri ve müteahhitlik yaptı.

Halit Dumankaya kimdir
Halit Dumankaya

HALİT DUMANKAYA ESKİ MİLLETVEKİLİ

1992 yılında ANAP’tan milletvekili olunca taahhüt işlerini bırakıp, araziye yöneldi. 1999 yılında tekrar sektöre döndü. 31 Mayıs 2013 tarihinde kardeşi İbrahim Dumankaya ile olan birlikteliklerini sona erdirdi.

AYLA DUMANKAYA PİRİNÇİ KİMDİR?

Ayla Dumankaya Pirinççi, Halit-İbrahim Dumankaya kardeşlerin yollarını ayırması sonrası şirketin yönetim kuruluna giren isim olarak dikkat çekmişti. 

Ayla Dumankaya Pirinççi, 1976 İstanbul Kartal doğumlu. Lisans eğitimini Troy State University Management bölümünde tamamlayan Ayla Dumankaya Pirinççi bugün umankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi.

Ayla Dumankaya Pirinçi kimdir
Ayla Dumankaya Pirinçi

2000 yılı itibariyle mezuniyetinin hemen ardından Dumankaya Toyota ve Dumankaya Sigorta’da farklı görevler üstlenmiş olan Ayla Dumankaya Pirinççi, halen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta. Haziran 2013’te Dumankaya Horizon projesinin lansmanında basının karşısına yeni ünvanıyla çıkan Ayla Dumankaya Pirinççi, evli ve 2 çocuk annesi.

SEMİH SERHAT DUMANKAYA HALİT DUMANKAYA'NIN DİĞER OĞLU

Semih Serhat Dumankaya, 1987 İstanbul Kartal doğumlu. Dumankaya İnşaat’ın kurucularından Halit Dumankaya’nın oğlu olan Semih Dumankaya, 2006’dan beri görev aldığı Dumankaya Otomotiv’den sonra gruptaki yeniden yapılanma ile Dumankaya İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Semih Serhat Dumankaya, Roosevelt University Business Administration bölümünden 2000 yılında mezun oldu. 2006 yılından itibaren Dumankaya Otomotiv bünyesinde çeşitli görevler üstlenmiş olan Semih Dumankaya, şu an Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

Yeniden yapılanma, 31 Mayıs 2013 tarihli basın bülteninde şöyle açıklandı ve Semih Dumankaya’nın görevi şu şekilde duyuruldu;

“İstanbul- Başta inşaat sektörü olmak üzere, otomotiv, sigorta gibi pek çok alanda hizmet veren Dumankaya grubunun kurucuları, İbrahim Dumankaya ve  Halit Dumankaya, gruba ait şirketlerdeki hisselerin paylaşımının ardından,  iki aile ayrı yönetim yapıları altında,  ticari faaliyetlerini sürdürecek.