BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  GÜNCEL

Dul kadını bin liraya satmışlar!

Bin TL'ye satılan 50 yaşındaki Satı Akdağ, yakınları tarafından bin liraya bir kocaya satıldığını duyunca neye uğradığını şaşırdı

Abone ol

Eşi öldükten sonra Karabük'ten memleketi Yozgat'ın Balışık köyüne giden ve burada akrabaları tarafından Bin TL'ye satılan 50 yaşındaki Satı Akdağ, yakınları tarafından bin liraya bir kocaya satıldığını duyunca neye uğradığını şaşırdı.

Çocukları ve yakınları tarafından sahip çıkılmayan Akdağ hayatını yardımlarla sürdürüyor.

Karabük'ün Soğuksu mahallesinde yaşayan 50 yaşındaki Satı Akdağ, 2 sene önce eşi ölünce memleketi Yozgat'ın Balışık köyüne döndü. Ancak burada akrabaları tarafından kendisinin haberi olmadan evlendirildiğini öğrenince şaşkına döndü. Akdağ, "Ben köye gidince kadın başına yaşayamazsın diyerek Hamdi isminde 70 yaşlarında bir adama verdiler. Bu adam beni dövüyordu, 3 ay sonra senin eziyetine dayanamıyorum diyerek ayrılmak istedim. Bana 'senin için 1 Milyar verdim' dedi. Köydeki akrabalarım benim haberim olmadan 70 yaşındaki adama bir mal gibi satmışlar. Benim okumam yazmam olmadığı için hiç bir şeyden haberim olmadı. Köyde beni herkes dışladı. Ben de dayanamadım Karabük'te çocuklarımın yanına geldim, ama onlar da beni kabul etmiyorlar." diyerek yaşadıklarını anlattı.

Ortada kaldığını belirten Akdağ, "Dışarıda kalınca bir gecekonduya yerleştim. Orada komşuların yardımı ile geçiniyorum. Bazen de yalan yok bir lokma ekmek için dileniyorum. Karabük Valiliği kömürü verdi, Karabük Belediyesi de bazen yiyecek veriyor. Kalp yetmezliği ve büyümesi rahatsızlığım var çalışamıyorum, gücüm olsa ev temizliklerine gideceğim, ama gücüm yok. Evime hayvan bağlasanız durmaz." dedi.