BIST 9.537
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.487,86
HABER /  GÜNCEL

Dükkan sahibi numara yapınca

Maskeli saldırganın markette dehşet saçtı. Dükkan sahibi bayılma numarasıyla kurtuldu. O anlar kameralara kaydedildi.

Abone ol

Konya'da bir market sahibi, iş yerine gelen maskeli saldırgan tarafından biber gazıyla etkisiz hale getirildikten sonra saldırıya uğradı. Silahlı saldırgana müdahale eden market sahibi, bayılma numarası yaparak saldırganın elinden hafif yaralı olarak kurtuldu.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi Küçükköy Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iş yerini kapatmaya hazırlanan market sahibi Üçler Başoda (35), ortalığı toparladığı sırada elinde silah bulunan kar maskeli bir kişi içeriye girdi. Kimliği belirlenemeyen şahıs, biber gazıyla etkisiz hale getirdiği market sahibine vurmaya başladı. Aldığı darbelere rağmen market sahibi saldırgana müdahale etmek isteyince ikili arasında boğuşma yaşandı. Yaşanan boğuşmanın ardından başına ve ensesine darbe alan market sahibi, gaspçının elinden bayılma numarası yaparak kurtulmaya çalıştı. Yaşanan boğuşmanın ardından kaçmaya başlayan saldırgan izini kaybettirmeyi başardı.

Kaçan maskeli gaspçıyı yakalamak için peşinden koşan market sahibi, başarılı olamayınca geri dönüp polise haber verdi. Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis, bölgede geniş çaplı araştırma başlattı. Saldırganın kaçış güzergahında arama yapan polis, aynı sokakta bulunan bir evin bahçesinde gaspçıya ait ceket, eldiven ve kar maskesini buldu. Yaşanan boğuşma sırasında dağılan iş yerinde inceleme yapan polis, saldırganın düşürdüğü silahı da buldu. Silahın kuru sıkı ve içinin boş olduğu belirlendi. Polis, alınan parmak izinin ardından iş yerinde bulunan ve boğuşma anını kaydettiği belirtilen güvenlik kamerası görüntülerini de inceledi.

Market sahibi Üçler Başoda, "Markete giren şahıs, gaz sıktı. Yarım saat boğuştuk. Yüzünde beyaz kar maskesi vardı. Silahı vardı, oda kuru sıkıymış. Aramızda konuşma geçmedi, sadece boğuştuk. Başıma vurdu, en çok da enseme vurdu. Enseme vurunca bayılma numarası yaptım. O ara anladı herhalde, bir iki tane daha vurdu. Kendimi dışarıya atınca, oda kaçtı" diye konuştu.

Güvenlik kamerası görüntülerinden ve olay yerine yakın bir evin bahçesine atılan kıyafetlerden yola çıkan polis, kaçan şüpheliyi bulmak için çalışma başlattı. Saldırgan şahsın, markete girdiği sırada iş yeri sahibinden para istemeden biber gazı sıktıktan sonra saldırdığı, yaşanan boğuşmanın ardından ise kaçtığı ifade edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.