BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.322,95
HABER /  GÜNCEL

Düğünde bir kız gördüm, kalbim sıkıştı

Yalova 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Tansu Bayram, işgüzar vatandaşlardan yana dertli.

Abone ol

Yalova 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Tansu Bayram, kendilerine gelen her üç ihbardan birinin asılsız olduğunu söyledi.

Dr. Bayram, "Düğünde bir kız gördüm kalbim sıkıştı. Hemen ambulans yollayın" diyenler de var. Bu tür görüşmeler işlerimizi aksatıyor, sinirlerimizi bozuyor" dedi.

Yalova 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Tansu Bayram, ekiplerin kent içersinde ihbarı aldıktan sonra 8 dakika içersinde doğruysa adrese ulaştığını anlattı. Kendilerini en fazla asılsız ihbarların etkilediğini belirten Başhekim Bayram, "Günde 600 ihbar alıyoruz. Bunların 200'ü maselef asılsız. Ekipler boş geri dönüyorlar. Bizi arayan telefonları gördüğümüz için bu kayıtlara bizler de dönüyoruz ama insanlar umursamıyorlar" diye konuştu.

Çeşitli asılsız ihbarlarla karşılaştıklarını ifade eden Dr. Bayram, "Özellikle geceleri bizi arayıp yemek siparişi verenler oluyor. 'Düğünde bir kız gördüm kalbim sıkıştı. Hemen ambulans yollayın' diyenler de var. Bazı anneler ağlayan çocuklarını susturmak için bizi arayıp konuşmamızı istiyorlar. Bu tür görüşmeler işlerimizi aksatıyor, sinirlerimizi bozuyor" dedi.

Başhekim Tansu Bayram, hakaret edip işlerini ciddi şekilde aksatanları ise telefon numaralarını gördükleri için polise bildirdiklerini sözlerine ekledi.