BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.496,13
HABER /  GÜNCEL

Düğün tarihi ertelenince katliam yaptı

Erzurum'da nişanlısının ailesinden bir türlü düğün tarihi alamayan 22 yaşındaki Ahmet Yavuz, kayınpederi ile nişanlısını öldürdü.

Abone ol
Erzurum'un Aziziye İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan 22 yaşındaki Ahmet Yavuz, düğün tarihi vermeyen müstakbel kayınpederi ile nişanlısını öldürdü, kayın validesi ile araya girmek isteyen komşularını da bıçakla yaraladı.
 
Hayvancılık yapan Ahmet Yavuz, nişanlısının babası 59 yaşındaki Salih Şengel ile görüşmek için evlerine gitti. Yavuz, düğün yapmak istediğini ve tarih verilmesini isteyince Salih Şengel de oğlunu evlendireceği için şimdilik kızının düğününü ertelediğini bildirdi. Bunun üzerine Yavuz, nişanlısı 18 yaşındaki Burcu Şengel'in elinden tutarak zorla götürmek istedi. 
 
Burcu Şengel'in anne- babasının engel olması üzerine Ahmet Yavuz, genç kıza bıçak saplamaya başladı. Nişanlısı Burcu Şengel'i öldüren Ahmet Yavuz, kendisine engel olan müstakbel kayınpederi Salih'i ağır, kayınvalidesi Songül'ü elinden, araya giren komşuları Hayati Hıra'yı da ayağından yaraladı. Salih Şengel, otomobille hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti. Diğer iki yaralı, Erzurum'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. 
 
Olaydan sonra otomobille kaçan Ahmet Yavuz, Şehit Erol Karadağ Caddesi'nde polis tarafından yakalandı.
 
"YA DÜĞÜN YAPALIM YA DA NİŞANLIMI KAÇIRACAĞIM" 
 
Öte yandan Şengel ailesinin komşuları, Ahmet Yavuz'un bir yıl kadar önce Burcu Şengel'i kaçırdığını, bunun üzerine iki aile arasında nişan yapılarak olayın tatlıya bağlandığını söyledi.
 
Ahmet Yavuz'un kayın pederi Salih Şengel'e "Ya düğün yapalım, ya da nişanlımı kaçıracağım" dediğini aktaran tanıklar, olumsuz yanıt alması üzerine kızı elinden tutarak kaçırmak istediğini anlattı. Anne ve babasının da kıza engel olması üzerine sinirlenen Ahmet Yavuz'un nişanlısını ve müstakbel kayınpederini öldürdüğünü, kayınvalidesi ve bir komşuyu da yaraladığını söyledi.