BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,46
HABER /  GÜNCEL

Düğün salonunda yangın: Çok sayıda kişi zehirlendi

Elazığ'ın Ataşehir Mahallesindeki bir düğün salonunda düğün sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Çok sayıda kişi yangından çıkan dumandan zehirlendi.

Abone ol

Elazığ'ın  Ataşehir Mahallesi'nde, bir düğün salonunun altında bulunan trafo merkezinde aşırı yüklenmeden dolayı elektrik aksamında yangın çıktı. Davetliler ve gelin son anda kurtarıldı.

Yangınla birlikte tutuşan elektrik kablolarınını erimesi üzerine sızan duman, düğünün olduğu salonu da sardı.

12 KİŞİ ZEHİRLENDİ

Bu arada yangın çıktığı haberi salonda da paniğe yolaçtı. Panikle birlikte içeri sızan dumandan zehirlenen çoğu çocuk 12 kişi olay yerine çağrılan çok sayıdaki ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Düğün salonuna gelen iftafiye ekiplerinin kısa süren çalışması ile yangın kontrol altına alındı. Düğün salonu boşaltıldıktan sonra düğün salonu sahibi, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Yangınla ilgili başlatılan soruşturma ise sürüyor.

İTFAİYE MÜDÜRÜ: PSİKOLOJİL OLARAK ETKİLENMİŞLER

İtfaiye Müdürü İbrahim Halil Başgün yaptığı açıklamada, "Bugün saat 19.55 civarında salonların bulunduğu yerde trafoda bir patlama olduğunu ama yangın olmadığını bize ihbar ettiler. Biz de Abdullapaşa Mahallesi'ndeki ekiplerimizi 4 dakika içerisinde olay yerine intikal ettirdik. Merkezden 3 ekip daha çıkardık, arkadaşlarımız olay yerine vardığında bize bilgi vermeye başladı. Bir yanma olayı yok ama patlama esnasında oluşan duman vatandaşları rahatsız ediyor. Vatandaşlar psikolojikmen etkilenmişler. Biz olay yerine sağlık ekiplerini sevk ettik ve 20'ye yakın vatandaşımızı tahliye ettik. Bir kısmının tansiyonları yükselmişti onları ambulansa tedavileri için yerleştirdik" dedi.