BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Düğün mü işkence mi belli değil !

Bursa’da bir köy düğünde damada yapılan işkenceler bu kadarı da olmaz dedirtti. Kafasında yumurta kırılıp, un dökülen damat, leğene oturtulu...

Abone ol

Bursa’da bir köy düğünde damada yapılan işkenceler bu kadarı da olmaz dedirtti. Kafasında yumurta kırılıp, un dökülen damat, leğene oturtulup, fırçayla yıkandı. Arkadaşları tarafından çeşmenin havuzuna yatırılan damat, kadın kıyafetleri giyip çiftetelli oynadı.
Bursa’nın Mudanya ilçesi İpekyayla köyünde geçmişten kalma gelenekler sürdürülüyor. Hayri ile Merve Korkmaz’ın düğününde damadın arkadaşları yaptıkları eğlenceyle ortaya renkli görüntüler çıkarttı. Damada adeta işkence yapan arkadaşları, gönüllerince eğlendi. Damadın arkadaşları damat giydirme için sabah saatlerinde kahvede buluştu. Damadın kahveye gelmesiyle birlikte eğlenceli dakikalar başladı. Önce damadın kıyafetlerini yırtan arkadaşları daha sonra o halde çiftetelli oynadı.

KAFASINDA YUMURTA KIRIP, FIRÇAYLA YIKADILAR
Damadın köydeki evine giden arkadaşları burada da eğlencelerine devam etti. Damadın evindeki camların ve sandalyelerin bir kaçı kırıldı. Ardından leğen ve fırçanın gelmesiyle birlikte eğlence devam etti. Damadın kafasında yumurta kıran, un döken arkadaşları, daha sonra leğenin içine oturtup, fırçayla yıkadı. Evin önünde çiftetelli oynanmasının ardından tekrar köy meydanına gidildi.
Köy meydanında oyunlarını sürdüren arkadaşları, damadı meydanda bulunan çeşmenin havuzuna yatırdı. Islanan damat, daha sonra kadın kıyafetleri giyerek çiftetelli oynadı. Sabahtan akşama kadar süren eğlencenin sonunda arkadaşları tarafından kıyafetleri giydirilen damat ve arkadaşlarının mutlu olduğu görüldü. Bu anları izleyen köy sakinlerinin ise eğlenceli anlar yaşadı.

GEÇEN SENE AYNI EĞLENCEYİ ARKADAŞLARINA YAPMIŞTI
Öte yandan dünya evine giren Hayri Korkmaz’ın geçen sene arkadaşına da düğünde işkence yaptığı ortaya çıktı. Görüntülerde arkadaşının evinin camlarını kıran Kormaz’ın çeşitli oyunlar oynadığı görüldü. Aynı eğlencenin şimdi kendi başına geldiğini anlatan Korkmaz, “Bugün benim en mutlu günüm. Köyümüzde 150 yıllık geleneği devam ettiriyoruz. Benim başıma gelenleri bende daha önce arkadaşlarıma yapmıştım benden sonrada devam edecek” dedi.
Damadın arkadaşlarından Cüneyt Tetik ise, “Geçen sene benim düğünümde aynısını bana yapmıştı. 1 sene boyunca bu düğünün gelmesini bekledim. Düğünde ona birkaç şey yaptık ve çok eğlendik” diye konuştu.
(İHA)