BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

Dudakları uçuklatan maaş

Bu haberi okuyunca, İETT'de şoför olmak varmış diyeceksiniz. Topbaş, yerel seçimler öncesinde öyle bir zam yaptı ki...

Abone ol Yerel seçimler öncesinde gelen bu yüklü zam, memuru kıskandıracak düzeyde... İstanbul'daki İETT şoförleri 2 bin 268 YTL maaş alacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT, Kiptaş ve Halk Ekmek'te çalışan yaklaşık 10 bin işçiyle iki yıllık toplu sözleşme imzaladı. Son zamla birlikte İETT şoförünün maaşı dudak uçuklatacak bir rakama çıktı. Şoförler artık 2 bin 268 YTL alacak...

Sözleşmeye göre yüzde 17 zam alacak işçilere ikinci yıl ise enflasyon oranında maaş artışı yapılacak. Büyükşehir Belediye Sarayı'nda düzenlenen imza töreninin ardından Topbaş, sendika başkanları ve işçiler davullu zurnalı halay çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ""Gönül ister ki daha çok verelim" dedi.

ZAMDA CÖMERT, ÖDEMEDE YAVAŞ

Yerel seçimler öncesi kesenin ağzını açan Topbaş, İETT çalışanları adına konuşan Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan'ın sözleri ile biraz bozuldu. Zira Aslan, zamda bonkör davranan belediyenin İETT İşçilerinin maaşlarını gecikmeli yatırdığını söyledi. Aslan "İmzaladığımız bu sözleşme ile maaşlarımızın zamanında ödenmesini de istiyoruz" demesi üzerine salonda bulunan işçiler alkışla karşılık verdi.

Bunun üzerine söz alan Topbaş, ödemelerin geciktiğini kabul ederek, ancak bu gecikmenin istenmeyen nedenlerden kaynaklandığını ifade etti.

YENİ MAAŞLAR ŞÖYLE

Yapılan yeni zamla birlikte bir İETT şoförünün bin 939 YTL olan net ortalama giyinik maaşı 2 bin 268 YTL'ye çıktı. Brüt ortalama giyinik ücret ise 2 bin 877 YTL'den 3 bin 365 YTL'ye çıkmış oldu.